“Mame şi fiice” de Justine Levy

aug. 17th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Nemira, în colecţia “Nemira Damen Tango”, a apărut volumul Mame şi fiice” de Justine Levy, în traducerea Dianei Morăraşu.

„Mama e moartă, eu sunt mama, e simplu, iată cât e de simplu, e povestea noastră, a celor trei. Când îmi spunea câte o poveste seara, în pat, îmi ziceam în sinea mea că are un fel foarte lent de a povesti. De data asta a mers repede, atât de repede, privirea mamei s-a mutat în privirea fetei mele, acolo e acum, acolo o regăsesc.

Şi în gesturile lui Angele, în gesturile nerăbdătoare, puţin bruşte, ale fetiţei mele de două ori preaiubite. Mama trăieşte în Angele care aleargă pe o peluză interzisă. Mama îmi zâmbeşte şi îmi vorbeşte când Angele aruncă priviri sfidătoare adulţilor care o prind şi o ceartă. Mama e acolo când Angele cade şi se ridică imediat, cu dinţii încleştaţi, stăpânindu-se să nu plângă. E în ţipătul pe care nu-l scoate, e în mica ei grimasă de copil căpos care nu e dispus să cedeze. Mama şi-a lăsat amprenta în toată fiinţa copilului meu.” , a scris Justine Levy.

Număr de vizualizări :1316


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro