Trei operatori culturali români finanţaţi de EACEA

iul. 20th, 2010 | By | Category: Eveniment

Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA) a anunţat câştigătorii proiectelor  înscrise pentru componenta 1.3.5 “Proiecte de cooperare cu ţări terţe”. Printre ei,  trei operatori culturali români se regăsesc în calitate de co-organizatori: Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu – Portul Cultural Cetate, Institutul Cultural Român şi Radio România Internaţional.

De curând, (EACEA) a publicat rezultatele selecţiei pentru componenta 1.3.5 “Proiecte de cooperare cu ţări terţe”. Temele selectate de către EACEA au fost de la moştenire culturală, arte performative, literatură, cărţi până la multimedia şi noile tehnologii. În total au fost depuse 60 de proiecte, din care au fost selectate 16.

Două organizaţii din România au depus proiecte, din care a fost selectat spre finanţare proiectul “PROMS Music Crossover – East-West” depus de jmEvents.

În cadrul altor trei proiecte câştigătoare, alţi trei operatori culturali români se regăsesc în calitate de co-organizatori: Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu – Portul Cultural Cetate, Institutul Cultural Român şi Radio România Internaţional.

jmEvents.ro (preşedinte Luigi Gageos) a luat naştere prin rebranduirea Jeunesses Musicales România, organizaţie neguvernamentală, non-profit, din domeniul cultural, fondată în anul 1990.
Într-o perioadă când România trecea printr-o continuă serie de transformări economice şi politice, înfiinţarea organizaţiei a pornit de la o nevoie reală – susţinerea tinerilor muzicieni români. Astăzi, este un lucru binecunoscut că jmEvents.ro – Jeunesses constituie reprezentantul celor mai valoroşi tineri muzicieni din România. (http://www.jmevents.ro)

Mai multe detalii şi statistici pe pagina

http://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2010/selection/selection_strand_135_2010_en.php .

Număr de vizualizări :1233


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro