Spectacolul “Rinocerii la Roma”, prezentat la Accademia di Romania

iul. 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-16 iulie 2010, la Accademia di Romania (Piazza José de San Martin 1, Roma) vor avea loc trei reprezentaţii ale spectacolului “Rinocerii la Roma” în regia lui Thomas Oto Zinzi. Spectacolul “Rinocerii la Roma” e o poveste modernă despre rezistenţa umană, despre sufletele celor care nu vor să piardă sensul lor profund, în lupta de zi cu zi pentru libertate.

Spectacolul porneşte de la replica finală din “Rinocerii” lui Eugen Ionesco. Traseul e nou, original, marcat de întrebări fundamentale. “Cine sunt azi Rinocerii? Oare suntem noi cei care căutăm calea împlinirii viselor noastre? Ori poate sunt ceilalţi cei care nu au timp să se asculte pe ei înşişi? O fi puterea, pitită în palate, cea care a uitat ce e viaţa? Sau, poate, urme de Rinocer sunt prezente în viaţa fiecăruia dintre noi?”

În roluri principale au fost distribuiţi actorii: Thomas Otto Zinzi, Claudia Pastorelli, Marcello Cantoni, Marco Ubaldini, Gisella Szaniszlò, Elisa Alessandro, Luca De Angelis. Scenografia: Alessandro Corteggiano, Monica Timofei, Paul Timofei (pictură), Marius Purice (sculptură). Producţie PROGETTO MINIERA

Thomas Otto Zinzi – autor, regizor şi actor în acest spectacol – defineşte “Rinocerii la Roma” drept “un traseu sentimental printre Sufletele oamenilor“. Spectacolul a fost gândit şi scris special pentru spaţiile din Accademia di Romania, care găzduieşte astfel o poveste universală făcută din contradicţii, fragilitate tulburătoare, vise, reconstrucţii. O poveste care leagă Bucureştii de Roma cu un fir imaginar care le aduce mai aproape pentru câteva seri de vară.

Număr de vizualizări :1284


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro