Scriitoarea Angela Furtună a ieşit temporar din greva foamei

iul. 29th, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 28 iulie 2010, ora 13:00, scriitoarea Angela Furtună, membră de onoare a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a ieşit temporar din greva foamei, după ce Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dl. Gheorghe Flutur, a recunoscut că a avut loc o eroare de evaluare care a condus la regretabila desfiinţare a Compartimentului de Marketing Cultural din cadrul Bibliotecii Bucovinei şi implicit  a restructurării  postului doamnei Furtună. Oficialul sucevean a declarat  că “doreşte să soluţioneze cazul şi că stă în puterea Consiliului Judeţean (C.J.) şi a Bibliotecii Bucovinei ca, la următoarea şedinţă a C.J. ce va avea loc la începutul lunii august, şi în conformitate cu legea 330/2009, să-i fie refăcute d-nei Furtună toate drepturile”. De asemenea, prin intermediul consilierului său dl. Neculai Barbă, Preşedintele Flutur a transmis către presă, în data de 28 iulie în jurul orei 12.30, că “C.J. îşi asumă respectarea înţelegerilor, a termenului stabilit (prima şedinţă a C.J. din luna august) şi asigurarea legalităţii refacerii drepturilor d-nei Furtună.”
Prezentăm fragmentar comunicatul trimis de scriitoarea Angela Furtună, prin care îşi motivează întreruperea protestului Greva Foamei, iniţiat în data de 26 iulie 2010:

“Motivul întreruperii temporare a Protestului:

am constatat faptul că negocierile mele cu Președintele Consiliului Județean Suceava, dl. Gheorghe Flutur, au condus la un stadiu maxim de satisfacere a revendicărilor mele pentru această etapă a dialogului. Domnia sa a recunoscut cu diplomație că anterior datei de 20 iulie a avut loc o eroare de evaluare a necesităților Bibliotecii Bucovinei de care nu avusese știință, și care a condus la regretabila desființare a Compartimentului de Marketing Cultural și implicit a postului meu, dar că dorește să soluționeze acest caz și că stă în puterea Consiliului Județean și a Bibliotecii Bucovinei ca, la următoarea Ședință Publică a C.J. ce va avea loc la începutul lunii august, și în conformitate cu Legea 330 din 2009, să-mi fie refăcute toate drepturile suspendate. De asemenea, prin intermediul consilierului său dl. Neculai Barbă, Președintele Flutur a transmis astăzi, 28 iulie în jurul orei 12.30 către presă declarația că prin domnia sa instituția Consiliului Județean își asumă respectarea înțelegerilor scrise dintre noi, a termenelor stabilite de noi prin negocieri (viitoarea ședință a C.J. din luna august) și asigurarea legalității refacerii dreptului meu pe durata nedeterminată avută anterior datei de 20 iulie.

Pașii realizați ai negocierii cu dl. Președinte Gheorghe Flutur:

Urmare a începerii, în data de 27 iulie, ora 11, a negocierilor mele cu conducerea Consiliului Județean Suceava reprezentată personal prin domnul Gheorghe Flutur, care a răspuns astfel cu bunăvoință solicitărilor mele legitime de anulare a efectelor Hotărârii Consiliului Județean Suceava din 20 iulie a.c. (adică 1. desființarea nejustificată a compartimentului Marketing Cultural și 2. desființarea postului deținut de mine ca titular în acel compartiment), a fost demarată din dispoziția dlui Flutur, de către directorul Gabriel Cărăbuș, procedura legală de refacere a compartimentului și de reînființare a postului meu. În acest sens, au fost formulate deja de către Biblioteca Bucovinei, după reunirea Consiliului de Administrație din 27 iulie, cererile legale către Consiliul Județean Suceava, Serviciul evidenţa funcţiei publice, salarizare şi resurse uman(***** Astfel:

în după amiaza zilei de 27 iulie 2010, dl. Cărăbuş a emis, după analiza respectivă, o Cerere oficială către Consiliul Judeţean Suceava, către Serviciul evidenţa funcţiei publice, salarizare şi resurse umane, cerere dotată cu Nr. 593 din 27.07.2010, prin care propune „următoarele modificări faţă de numărul de personal, organigrama şi statul de funcţii anterioare:

–        Creşterea numărului de personal al instituţiei cu un număr de 1 post (de la 53 la 54 de posturi), respectiv reînfiinţarea Compartimentului Marketing  cultural şi informare comunitară, având componenţă de 1 post de Bibliotecar S gr. 1A”. Cererea este semnată de directorul Bibliotecii dl. Gabriel Cărăbuş şi Director. Adj. Economic, Ec. Aura Ionescu.

Cererea conţine şi o Anexă la adresa nr. 593 din 27.07.2010, înaintată tot către Consiliul Judeţean Suceava, Serviciul evidenţa funcţiei publice, salarizare şi resurse umane, prin care directorul Cărăbuş specifică faptul: „în urma solicitării doamnei Angela Furtună de a se reanaliza situaţia activităţilor specifice curente din cadrul Bibliotecii Bucovinei, respectiv a structurii organizatorice a instituţiei, vă rugăm să aprobaţi reînfiinţarea Compartimentului Marketing cultural şi informare comunitară, având în componenţă un post de Bibliotecar S gr. IA (titular: Angela Furtună)”.

Cum situația abuziv creată relevă faptul că în prezent activitatea mea legală la Biblioteca Bucovinei ar urma să expire la 1 august, Directorul Gabriel Cărăbuș mi-a oferit, pentru menținerea continuității și pe durata începând cu 1 august și până la intrarea în vigoare a efectelor legale ale Hotărârii, de refacere a postului și compartimentului meu, (ce va fi adoptată în Ședința Consiliului Județean Suceava din luna august 2010, conform promisiunii domnului Gheorghe Flutur), un post temporar vacant de Bibliograf S gr. IA în cadrul Bibliotecii Bucovinei.

Astăzi, 28 iulie, în jurul orei 12.30, la sediul Consiliului Județean, a avut loc întâlnirea presei cu mine, cu directorul Gabriel Cărăbuș și cu reprezentantul la cel mai înalt nivel al C.J., domnul Neculai Barbă, consilierul domnului Gheorghe Flutur. Domnul Neculai Barbă a făcut cunoscut presei că procedurile de refacere a drepturilor mele legale au demarat  și vor fi aprobate la viitoarea ședință publică a C.J., dar și că domnul Președinte Gheorghe Flutur a transmis personal asigurarea că va urmări respectarea tuturor angajamentelor. La rândul său, și domnul Cărăbuș și-a asumat public respectarea angajamentului de refacere a situației la termenul promis și de reintrare în normalitate, prin reînființarea la următoarea ședință a C.J. a Compartimentului de Marketing Cultural și informare comunitară și a postului meu.

Având în vedere atingerea acestui stadiu bun al negocierilor cu domnul Gheorghe Flutur, am decis suspendarea temporară a Protestului meu prin Greva Foamei, așteptând ședința din august a Consiliului Județean și promisa reînființare a compartimentului și a postului meu, desființate pe 20 iulie în mod abuziv. Dacă, însă, cererile mele și negocierile cu domnul Flutur nu își vor găsi realizarea la ședința CJ din august, declar că voi relua Greva Foamei pe termen nelimitat, până la refacerea drepturilor mele suspendate pe 20 iulie în mod pe care îl consider imoral, nelegitim, abuziv și ilegal.”

Număr de vizualizări :1462


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro