Întâlnire cu regizorul Alexandru Solomon şi proiecţia filmului „Kapitalism, reţeta noastră secretă”, la Braşov

iul. 15th, 2010 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 iulie 2010, ora 20.30, la Centrul Cultural Reduta din Brașov (Str. Apollonia Hirschner nr 8) va avea loc proiecția filmului documentarKapitalism, rețeta noastră secretă, urmată de o întâlnire a regizorului Alexandru Solomon cu publicul. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în cadrul celei de a XVI-a ediții a Cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească, desfășurate la Brașov în perioada 7-31 iulie.

Ediţia din acest an reuneşte 35 de cursanţi, proveniţi din Belgia, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, SUA, Suedia, Trinidad și Tobago şi Ungaria. Proiectului iniţiat de ICR i s-au alăturat Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor“ şi Grupul de Iniţiativă Locală „Corona“. British Council acoperă costurile de participare pentru doi dintre cursanții din Marea Britanie.

Orele de limba română din cadrul programului sunt completate de prelegerile pe teme românești susținute de specialiști, ateliere de creație, excursii ghidate la obiective culturale şi turistice din zonă. „Cursurile de vară organizate de ICR sunt cel mai bun proiect adresat străinilor care doresc să înveţe limba română. Ambianţa nemaipomenită, atmosfera deosebit de agreabilă sunt numai nişte indicii pentru a da gustul acestei experienţe. Străinii veniţi în România pot, fără probleme “să-şi dezlege limba” (să-şi dezvolte cunoştinţele) într-un mod foarte plăcut mergând la cursuri sau conferinţe legate de cultura şi civilizaţia românească. (…) Profesorii de română sunt atât de amabili şi de bine pregătiţi, încât participarea la cursuri devine o adevărată plăcere. Relaţiile amicale care au apărut între noi mai durează şi astăzi, şi sincer putem vorbi chiar despre începutul unei prietenii.“ , spunea Bartosz Radomski, Polonia, participant la edițiile din 2007 și 2008.

“Kapitalism, rețeta noastră secretă” (producție Hi Film Productions & Seppia, 2010), documentar regizat de Alexandru Solomon, cu o distribuție din care fac parte magnații George Becali, George Copos, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, Dinu Patriciu, George Pădure și Dan Voiculescu, descrie drumul României „de la un comunism cu față urâtă la o democrație originală de piață“. Filmul a fost selecţionat recent la Festivalul de la Sarajevo 2010.

Număr de vizualizări :1137


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro