spot_img

Coaliţia Sectorului Cultural Independent pune sub lupă finananţările AFCN în 2010

Am primit la redacţia AgenţieideCarte.ro o scrisoare din partea Coaliţiei Sectorului Cultural Independent, în fapt o invitaţie de reacţie adresată operatorilor culturali, prin care Coaliţia doreşte să contribuie la îmbunătaţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor cultural-artistice în Romania. Astfel, va fi analizat modul în care s-a desfăşurat procesul de depunere şi selecţie a proiectelor culturale, proces organizat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) în 2010. Data limită de trimitere a sesizărilor este 1 august 2010. Redăm mai jos textul primit la redacţie.

Coaliţia Sectorului Cultural Independent, reţea de organizaţii, artişti şi manageri culturali care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor cultural-artistice în România, realizează în perioada iulie-august 2010 o analiză a modului în care s-a desfăşurat procesul de depunere şi selecţie a proiectelor culturale, organizat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Invităm toţi operatorii culturali – ONGuri, persoane fizice autorizate, societăţi comerciale şi instituţii publice – care au depus cereri de finanţare la acest fond în 2010, să ne comunice problemele cu care s-au confruntat, observaţii pe marginea condiţiilor de concurs, a adecvării formularului de solicitare a finanţării şi a altor prevederi stabilite în Ghidul Solicitantului şi să vină cu sugestii de modificare a acestora, dacă este cazul.
Vă rugăm să transmiteţi reacţiile dvs. până la data de 1 august 2010, la adresa culturaindependenta@yahoo.com, persoană de contact Raluca Pop, coordonator cercetare. Contribuţia dvs. este esențială pentru a realiza un material cu reprezentativitate la nivel naţional! Vă mulţumim.
Informaţiile primite vor fi discutate în cadrul unei întâlniri publice cu toţi cei interesaţi şi vor sta la baza unei noi comunicări către AFCN, în completarea Propunerilor pentru îmbunătăţirea normelor metodologice şi a strategiei de finanţare a acestei instituţii, discutate pe 18 mai şi înaintate de Coaliţie Consiliului AFCN. Până în acest moment CSCI nu a primit nicio reacţie din parte Consiliului AFCN, fapt care, în loc să ne debusoleze, ne convinge că este nevoie de o consultare mai largă, mai structurată şi mai argumentată care să conducă la realizarea unor schimbări de fond.

Coaliţia Sectorului Cultural Independent este un grup deschis de operatori culturali independenţi. Scopul Coaliţiei este de a deveni în timp un contributor stabil la procesele de consultare publică lansate de autorităţile publice şi un partener de dialog pentru conturarea unor mecanisme şi priorităţi de finanţare adaptate nevoilor sectorului cultural asociativ şi privat.

Mai multe informaţii despre activitatea Coaliţiei puteţi găsi la adresa: http://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com.

Raluca Pop (banipentruarte), Bogdan Georgescu (tangaProject, Iniţiativa Ofensiva Generozităţii), Maria Draghici şi Irina Gadiuta (laBOMBA – Centrul Comunitar pentru Educaţie şi Artă Activă, Iniţiativa Ofensiva Generozităţii), David Schwartz (tangaProject), Voicu Rădescu (Green Hours), Silvia Cazacu (Banlieues d’Europ’est), Miki Branişte (Colectiv A), Octav Avramescu (Asociaţia Jumătatea Plină), Alina Şerban (Centrul de Introspecţie Vizuală), Rarita Zbranca şi Corina Bucea (Fundaţia AltArt/Fabrica de pensule), Dragoş Olea (add / Rozalb de Mura), Ştefania Ferchedau (artsf), Claudiu Cobilanschi (Paradis Garaj), Cristina Modreanu (Scena.ro), Vasile Ernu, scriitor, Andrei Ioniţă (retART / veiozaarte), Dan Victor (Asoc. Culturală UNDA ‡ART), Suzana Dan (organizator Noaptea Galeriilor Bucureşti), Daria Dumitrescu (Asociaţia SABOT, Cluj-Napoca), Corina Oprea (Creative Producer, Bucureşti/Stockholm), Dan Brad, pictor, Ion Gabriel Puşcă (Asociaţia Culturală Adsum).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508