Coaliţia Sectorului Cultural Independent pune sub lupă finananţările AFCN în 2010

iul. 20th, 2010 | By | Category: Eveniment

Am primit la redacţia AgenţieideCarte.ro o scrisoare din partea Coaliţiei Sectorului Cultural Independent, în fapt o invitaţie de reacţie adresată operatorilor culturali, prin care Coaliţia doreşte să contribuie la îmbunătaţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor cultural-artistice în Romania. Astfel, va fi analizat modul în care s-a desfăşurat procesul de depunere şi selecţie a proiectelor culturale, proces organizat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) în 2010. Data limită de trimitere a sesizărilor este 1 august 2010. Redăm mai jos textul primit la redacţie.

Coaliţia Sectorului Cultural Independent, reţea de organizaţii, artişti şi manageri culturali care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor cultural-artistice în România, realizează în perioada iulie-august 2010 o analiză a modului în care s-a desfăşurat procesul de depunere şi selecţie a proiectelor culturale, organizat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Invităm toţi operatorii culturali – ONGuri, persoane fizice autorizate, societăţi comerciale şi instituţii publice – care au depus cereri de finanţare la acest fond în 2010, să ne comunice problemele cu care s-au confruntat, observaţii pe marginea condiţiilor de concurs, a adecvării formularului de solicitare a finanţării şi a altor prevederi stabilite în Ghidul Solicitantului şi să vină cu sugestii de modificare a acestora, dacă este cazul.
Vă rugăm să transmiteţi reacţiile dvs. până la data de 1 august 2010, la adresa culturaindependenta@yahoo.com, persoană de contact Raluca Pop, coordonator cercetare. Contribuţia dvs. este esențială pentru a realiza un material cu reprezentativitate la nivel naţional! Vă mulţumim.
Informaţiile primite vor fi discutate în cadrul unei întâlniri publice cu toţi cei interesaţi şi vor sta la baza unei noi comunicări către AFCN, în completarea Propunerilor pentru îmbunătăţirea normelor metodologice şi a strategiei de finanţare a acestei instituţii, discutate pe 18 mai şi înaintate de Coaliţie Consiliului AFCN. Până în acest moment CSCI nu a primit nicio reacţie din parte Consiliului AFCN, fapt care, în loc să ne debusoleze, ne convinge că este nevoie de o consultare mai largă, mai structurată şi mai argumentată care să conducă la realizarea unor schimbări de fond.

Coaliţia Sectorului Cultural Independent este un grup deschis de operatori culturali independenţi. Scopul Coaliţiei este de a deveni în timp un contributor stabil la procesele de consultare publică lansate de autorităţile publice şi un partener de dialog pentru conturarea unor mecanisme şi priorităţi de finanţare adaptate nevoilor sectorului cultural asociativ şi privat.

Mai multe informaţii despre activitatea Coaliţiei puteţi găsi la adresa: http://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com.

Raluca Pop (banipentruarte), Bogdan Georgescu (tangaProject, Iniţiativa Ofensiva Generozităţii), Maria Draghici şi Irina Gadiuta (laBOMBA – Centrul Comunitar pentru Educaţie şi Artă Activă, Iniţiativa Ofensiva Generozităţii), David Schwartz (tangaProject), Voicu Rădescu (Green Hours), Silvia Cazacu (Banlieues d’Europ’est), Miki Branişte (Colectiv A), Octav Avramescu (Asociaţia Jumătatea Plină), Alina Şerban (Centrul de Introspecţie Vizuală), Rarita Zbranca şi Corina Bucea (Fundaţia AltArt/Fabrica de pensule), Dragoş Olea (add / Rozalb de Mura), Ştefania Ferchedau (artsf), Claudiu Cobilanschi (Paradis Garaj), Cristina Modreanu (Scena.ro), Vasile Ernu, scriitor, Andrei Ioniţă (retART / veiozaarte), Dan Victor (Asoc. Culturală UNDA ‡ART), Suzana Dan (organizator Noaptea Galeriilor Bucureşti), Daria Dumitrescu (Asociaţia SABOT, Cluj-Napoca), Corina Oprea (Creative Producer, Bucureşti/Stockholm), Dan Brad, pictor, Ion Gabriel Puşcă (Asociaţia Culturală Adsum).

Număr de vizualizări :1072


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro