“Casa Poporului”, proiect de artă activă pentru reintegrare socială şi educaţie creativă

iul. 29th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 2-4 august 2010, la Centrul pentru Cultură Contemporană Club Electro Putere (Calea Bucureşti nr. 56, Craiova) are loc spectacolul de teatru comunitar în cadrul proiectului de artă activă pentru reintegrare socială şi educaţie creativă, “Casa Poporului” de Bogdan Georgescu.

O garsonieră de 30 de metri pătrați în Antwerpen, Belgia. Gașca lui Scarface face haiducie în vest. Scarface: „ Dacă au, trebuie să dea și la cei care n-au. Așa e legea firii. Aici, în Casa Poporului, pentru că nenorocita asta de garsonieră e adevărata casă a poporului, primim pe oricine vrea să-și refacă viața, să scape din sărăcia aia chioară din România. Noi îi cazăm aici, îi aranjăm. Bine, lucrează pentru noi o vreme. Dar e spre binele lor.” Însă, Scarface a pierdut mulți oameni în ultimele intervenții și așteaptă întăriri din România, pentru a da lovitura la cel mai important magazin de bijuterii din oraș. Doar că cei pe care îi așteaptă și se bazează îi dau complet planurile peste cap, încât Casa Poporului va fi abandonată.
Spectacolul îi are în distribuţie pe Dragoș Măru Bran, Alex Calangiu, Iulia Lazăr, Sorinel Diță, Irinel Neaga, Dumitru Pandele, Cristi Pătru și Raluca Păun. Coordonator din partea Penitenciarului Craiova – Ramona Dinu.

Proiectul Artă Activă și Teatru Comunitar “Casa Poporului” este o inițiativă a Ofensivei Generozității de diseminare și implementare a artei active / artei comunitare și educației creative în penitenciar. Artiștii implicați în proiect sunt voluntari în programul de management al voluntariatului pentru reabilitare și reintegrare socială desfășurat de Penitenciarul din Craiova. Proiectul este realizat în parteneriat cu Penitenciarul Craiova, alături de Centrul pentru Cultură Contemporană – Club Electro Putere, Universitatea din Craiova – Departamentul de Teatru, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Cragiale” București, Veioza Arte și produs de Asociația I. S. Drăgulescu.

Program:

Luni,  2 AUGUST 2010, ora 17.00
CLUB ELECTRO PUTERE – Centrul pentru Cultură Contemporană
Adresa: Calea București, nr. 56, CRAIOVA

Marţi, 3 AUGUST 2010, ora 17.00
STUDIOUL “SF. ANDREI” – Departamentul de Teatru – Facultatea de Agronomie
Adresa: Str. Transilvaniei, nr. 1, CRAIOVA

Miercuri, 4 AUGUST 2010, orele 11.00 și 14.00
CLUBUL PENITENCIARULUI DIN CRAIOVA
Adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr. 89. CRAIOVA

Număr de vizualizări :1295


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro