“Românul s-a născut Zamolxian”

iul. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 14 iulie 2010, ora 11:00, la Biblioteca Pedagogică „I. C. Petrescu”  (Str. Zalomit nr. 12, Bucureşti) are loc lansarea volumului “Românul s-a născut Zamolxian” de Octavian Sărbătoare, volum apărut în martie 2010 în Australia, la Sărbătoare Publications şi tradus apoi în română.

“Libertatea de exprimare a opiniilor, ca unul dintre rezultatele transformărilor sociale înfăptuite după revoluţiile din 1989 în Europa, a creat printre români un impuls de renaştere spirituală de factură cu totul deosebită. Lucrarea de faţă schiţează ca referenţial, sub formă de întrebări şi răspunsuri, noul curent spiritual cunoscut astăzi sub numele de zamolxianism modern sau neozamolxianism. Elementele acestui crez capătă contur mai cu seamă din credinţe, datini şi tradiţii rămase de la geto-daci, strămoşii legendari şi mitici ai românilor.Condiţiile sociale moderne structurează mitologia română, dând formenoi şi magnitudine unor adevăruri spirituale profunde.

Lucrarea de faţă se axează în special pe realitatea religioasă a zilei, prezentă în sincretismul creştinismului ortodox românesc, precum şi în credinţele populare neacceptate de acesta. Cartea nu-şi propunedecât tangenţial să comenteze referinţele istorice despre religia geto-dacilor.”, scrie autorul în prefaţa acestui volum.

Număr de vizualizări :1353


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro