Volumul autobiografic al lui Eric Clapton, la Bookfest

iun. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 10 iunie 2010, ora 18:00, la standul Editurii Rao (Romexpo) are loc lansarea volumului autobiografic “Clapton. Autobiografie” de Eric Clapton. La eveniment participă Alex Revenco şi Ioan Big.

Volumul vine pentru publicul pasionat de muzica lui Eric Calpton precum un cadou înainte de concertul pe care artistul îl va susţine mâine, 11 iunie 2010, la Bucureşti.

“Am descoperit în acest fel un tipar comportamental care se repeta de mai mulţi ani, chiar de decenii. Alegerile greşite erau specialitatea mea şi, dacă apărea ceva onest şi decent, fie mă făceam că nu văd, fie o luam la fugă în partea opusă.”, scrie Clapton în filele volumului.

Ca şi cântăreţii de blues care l-au inspirat, Clapton a fost un personaj încercat din greu de viaţă. Crescut într-o casă “plină de secrete”, a aflat la vârsta de 9 ani că femeia pe care o ştia a fi sora lui îi era, de fapt, mamă.

În perioada marcată de abuzul de alcool, a câştigat-o – ca mai apoi să o piardă – pe soţia prietenului său, George Harrison, Pattie Boyd, cea care l-a inspirat să scrie “Layla”. În 1991 şi-a îngropat fiul, pe Conor, victimă a unui accident stupid. În paginile acestei autobiografii, Clapton ne dezvăluie totul. Alcoolul şi heroina au fost otrăvurile sale; în momentele critice “nu m-am sinucis”, scrie el, doar pentru că “nu aş mai fi putut să mai beau dacă eram mort”. După douăzeci de ani de convalescenţă, s-a maturizat şi ne oferă povestea plină de culoare a unei vieţi şi a unei experienţe unice. Un spectacol plin de emoţie şi sentiment, care îi va sensibiliza chiar şi pe cei mai sceptici.

“Clapton. Autobiografie” este unul dintre cele mai captivante volume de memorii ale timpului nostru.

Număr de vizualizări :1465


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro