Vellant, cu noi apariţii editoriale la Bookfest 2010

iun. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, Editura Vellant a editat două noi volume, “Dispariţia lui Richard Taylor” de Arnaud Cathrine şi “Soluţia Schopenhauer” de Irvin Yalom, care se pot găsi în perioada 9-13 iunie 2010 la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2010.

Tânărul scriitor francez, Arnaud Cathrine şi volumul cel mai recent tradus în română al acestuia,  “Dispariţia lui Richard Taylorare ca punct de plecare criza identităţii, atât de specifică epocii noastre. Romanul devine un text polifonic, a cărui textură paradoxală se scrie la feminin plural: soţia, mama, amanta fără viitor, vecina de palier, prietena transsexuală, colega de birou. Toate acestea schiţează printr-un joc al perspectivelor un portret nu atât contradictoriu, cât pur şi simplu altul de fiecare dată.

La graniţa dintre literatură, filosofie şi psihologie, “Soluţia Schopenhauer demonstrează încă o dată talentul lui Irvin Yalom în îmbinarea acestor domenii pentru a da naştere unor adevărate „teaching novels”.
“Soluţia Schopenhauer” spune povestea lui Julius Hertzfeld, un apreciat psihoterapeut care descoperă, la vârsta de 60 de ani, că este pe moarte. Conform prognosticului doctorului său, mai are un an de trăit, an în care Julius, de fapt, învață să moară. Forţat să îşi reexamineze viaţa şi munca, acesta se reîntâlneşte cu un fost pacient pe care nu reuşise să-l vindece, dar care, în mod miraculos, susţine că viaţa i s-a transformat după ce a citit filosofia pesimistă a lui Schopenhauer. De aici porneşte povestea celor doi, o poveste despre existenţă şi dialog, despre misterul şi forţa relaţiilor interumane, în care rolurile de doctor şi pacient sunt inversate şi reinventate.

Număr de vizualizări :1001


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro