Sanda Golopenţia revine cu un nou volum epistolar la Editura Enciclopedică, la Bookfest 2010

iun. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 11 iunie 2010, ora 17:00, în Sala Agora din Complexul Romexpo, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2010 are loc lansarea volumului “Rapsodia epistolară. Scrisori primite si trimise de A.G.(1923–1950)”, vol. II – Schimb de scrisori Anton Golopenția și Ștefania Cristescu Golopenția, Editura Enciclopedică.

 

Ediție este îngrijită de Sanda Golopenția și Ruxandra Guțu Pelazza. La eveniment vor vorbi:

Ana Blandiana, scriitoare, Rodica Zanne, Universitatea București, Florin Țurcanu, Universitatea București şi Sanda Golopenția, Brown University.

Sanda Golopenţia (n. 1940, Bucureşti) a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti în 1961, a fost bibliotecară şi documentaristă la Institutul de Folclor, apoi cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Fonetice şi Dialectale (1963-1980), precum şi lector universitar, publicînd lucrări de gramatică transformaţională, semiotică şi pragmatică. Stabilită în Statele Unite la începutul anilor ’80, a predat la prestigioasa Brown University din Providence (Rhode Island), cercetările sale dedicate practicilor tradiţionale din satele româneşti, precum şi activitatea profesională în lingvistică şi în studii culturale bucurîndu-se de un interes constant. Şi-a dedicat o mare parte din activitatea ultimilor ani (re)publicării operelor antume şi postume ale părinţilor: sociologul Anton Golopenţia (mort în 1951 în închisoarea Jilava) şi etnologul Ştefania Cristescu Golopenţia. Sanda Golopenţia a fost recompensată de statul român cu distincţia Meritul Academic pentru „contribuţia deosebită la promovarea limbii române”.

Număr de vizualizări :990


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro