Câştigătoare a premiului Festivalului Internaţional “Zile şi nopţi de literatură” de la Neptun, Madeleine Thien îşi lansează la Bookfest volumul “Certitudine”, Editura Humanitas

iun. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 11 iunie 2010, ora 18:00, la standul Editurii Humanitas (Romexpo, B 07) Madeleine Thien îşi lansează volumul “Certitudine”. Invitaţi: Madeleine Thien, ES dl. Phillipe Beaulne, Ambasadorul Canadei în România, Marina Constantinescu, Mihaela Spineanu-Frank, Denisa Comănescu.

Autoarea declara pentru cotidianul New York Times Book Review” : „Ce m-a determinat să devin scriitoare, cred, a fost faptul că m-am îndrăgostit de ceea ce se întîmplă atunci cînd citim. Sentimentul acela că exiști în mai multe lumi simultan, într-a noastră, cea familiară, și în lumea povestirii”.

Madeleine Thien s-a născut în 1974 la Vancouver, părinții ei fiind imigranți de origine malaezo-chineză. Începe să scrie din adolescență și debutează în 2001 cu volumul de povestiri Simple recipes, care se numără printre cărțile finaliste la Commonwealth Writers’Prize for Best First Book. Primește în Canada patru premii literare importante: Canadian Authors’ Association Award, City of Vancouver Book Award, VanCity Book Prize și Ethel Wilson Fiction Prize. În 2002, publică volumul de povestiri pentru copii The Chinese Violin. Cîștigă notorietatea internațională cu romanul Certitudine (2006), finalist la Premiul Kiriyama și laureat al First Novel Award acordat de Amazon.ca. Certitudine a ajuns în Canada la fel de popular ca Pacientul englez și este tradus în peste cincisprezece limbi. În prezent, Madeleine Thien lucrează la un nou roman, Dogs at the Perimeter.

Număr de vizualizări :878


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro