“Autobuzul cu cocoşaţi” de Nora Iuga a pornit la drum

iun. 26th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Charmides a apărut volumul “Autobuzul cu cocoşaţi” de Nora Iuga, în parteneriat cu colecţia “Biblioteca de poezie” coordonată de un cristian.

Pe coperta patru, scriitorul şi criticul literar Octavian Soviany scrie: “Nora Iuga este o “fetiţă cu o mie de riduri” capabilă să poetizeze pe registre distincte şi să treacă, plină de nonşalanţă, din paradis în infern şi de la arieta de carnaval la scrâşnetul atroce de dinţi ce exprimă durerea ţesuturilor unde timpul s-a instalat ca o molie. Zână şi vrăjitoare, căpcăună şi sfântă, poeta reuşeşte mereu să surprindă şi să contrarieze, însă, dincolo de toate măştile sale, etalate cu voluptate ingenuă, dar şi perversă a travestiurilor, descoperim de fiecare dată acelaşi act de auto-asumare care transformă existenţa în poezie şi poezia în existenţă. Căci Nora Iuga scrie cum trăieşte şi trăieşte cum scrie, iar scrisul său este un act aproape fiziologic, o secreţie (uneori maladivă) a protoplasmei, aşa cum perla este o boală a scoicii.”

Acest volum este recomandat de revista Observator Cultural.

Număr de vizualizări :1953


One Comment to ““Autobuzul cu cocoşaţi” de Nora Iuga a pornit la drum”

  1. angela baciu spune:

    felicitari din toata inima

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro