“Patrie de unică folosinţă”

iun. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 10 iunie 2010, ora 13:00, la standul Editurii Rao, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest are loc lansarea volumului “Patrie de unică folosinţă” de Vasile Sebastian Dâncu. La eveniment sunt invitaţi Cristian Tabără şi prof. univ. Liviu Maior.

“Patrie de unică folosinţă” este o colecţie de eseuri de sociologie critică  subsumate unui titlu deosebit de sugestiv, publicate pe parcursul a doi ani. Volumul acâştigat distincţia de “Cea mai râvnită carte” la Târgul Gaudeamus desfăşurat la Cluj-Napoca în aprilie 2010.

“O bună perioadă de timp am crezut că ideile mele se vor întâlni cu cele ale altor oameni şi, încet, vom putea constitui o echipă pentru schimbare, un colegiu invizibil care va creşte pe zi ce trece şi va reuşi să facă ceva. Dacă nu va putea să răstoarne munţii inerţiei, măcar va ajuta ca lucruri mici să se întâmple, pornind de la o idee modelată pe hârtie. Pentru că scrisul este ca un fel de piatră, care nu zboară în vânt, ca vorba, el rămâne undeva în Univers. Poate fi luat de fiecare şi folosit ca o armă sau ca o cărămidă cu care sunt construite marile lucruri şi evenimente. Prima schimbare este una mică, dar importantă, cea în care începi să vezi diferit unele lucruri din jurul tău şi începe să-ţi pese. Contabilizezi şi alte griji, te doare suferinţa din jur şi nu te mai gândeşti la comunitate ca la o ghenă şi nici la patria ta ca la o hartă agăţată pe peretele clasei întâi.”, scrie autorul.

Număr de vizualizări :1226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro