“Oraşul cu un singur locuitor” de Matei Vişniec, în ediţie bilingvă

iun. 5th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 5 iunie 2010, ora 15:00, la Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din România (Calea Victoriei 115, Bucureşti), are loc lansarea volumului “Oraşul cu un singur locuitor” de Matei Vişniec, Editura MNLR, o ediţie bilingvă (română-franceză). Evenimentul are loc în cadrul Târgului Naţional al Cărţii de Poezie. Prezintă Lucian Chişu.

“În oraşul cu un singur locuitor/ timpul are o singură secundă/ochiul meu vede o singură dată/urechea mea ascultă un singur sunet /prin parcul cu un singur arbore/fac plimbări de un singur pas”, scrie Matei Vişniec în această carte. Cunoscut de la stabilirea sa în Franţa, înainte de 1989, mai mult prin activitatea de dramaturg şi prin succesele sale teatrale, Matei Vişniec rămane în continuare unul dintre cei mai importanţi poeţi români de azi. Prezenta culegere reprezintă o antologie de autor operată din perspectiva şi cu exigenţele prezentului.

Număr de vizualizări :1348


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro