“Leagănul respiraţiei”, un roman de Nobel, lansat la Bookfest

iun. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 12 iunie 2010, ora 16:30, cel mai recent roman al scriitoarei de origine română Herta Muller, “Leagănul respiraţiei”, Editura Humanitas va avea parte de o lansare spectaculoasă, la standul Editurii Humanitas din cadrul Romexpo (B 07). Invitaţi: Gabriel Liiceanu, Simona Kessler, Alexandru Şahighian, Rodica Binder, Denisa Comănescu.

„Mama mea a fost şi ea cinci ani într-un lagăr de muncă. Fiindcă amintea de trecutul fascist al României, tema deportării a fost tabu. Despre anii de lagăr nu se vorbea decât în familie şi cu cei foarte apropiaţi care fuseseră şi ei deportaţi. Dar chiar şi atunci doar aluziv. Aceste discuţii purtate pe furiş mi-au însoţit copilăria. Nu le-am înţeles conţinutul, dar am simţit frica din ele.” , scrie Herta Müller în “Leagănul respiraţiei”, în  Cuvântul de încheiere.

“Leagănul respiraţiei”, cel mai recent roman al laureatei Premiului Nobel pentru Literatură în 2009, Herta Müller, a apărut la Humanitas Fiction, în traducerea lui Alexandru Al. Sahighian. Cartea considerată de presa germană „eveniment european” (Süddeutsche Zeitung) şi „mărturie literară fără echivalent în istoria literaturii germane” (Die Zeit) va fi publicată în 45 de ţări şi este primul titlu din seria de autor „Herta Müller” al Editurii Humanitas. Alte două titluri, “Călătorie într-un picior” şi “Omul e un mare fazan pe lume”, urmează să apară în toamna acestui an.

Număr de vizualizări :925


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro