“Bărbat adormit în fotoliu”

iun. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 13 iunie 2010, ora 15:00, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2010, la standul Editurii Curtea Veche are loc lansarea volumului Bărbat adormit în fotoliu. Întâmplări” de Alex. Ştefănescu. Participă: Alex. Ştefănescu, Nicolae Breban, Tudorel Urian şi Grigore Arsene.

Criticul literar Tudorel Urian scrie pe coperta patru a acestui volum: “După apariţia monumentalei (la propriu) “Istorii a literaturii române contemporane, 1941–2000”, Alex. Ştefănescu este omul zilei în critica literară românească. Admirat sau pizmuit de confraţi, invitat şi celebrat cu fast în oraşele de provincie, intervievat de superbe ziariste, Alex. Ştefănescu se află mereu în centrul atenţiei, prezenţa sa într-un loc este imposibil să treacă neobservată. Chiar şi cei care îşi propun să îl ignore ajung până la urmă să îşi piardă cumpătul, încep să-l vâneze cu invectivele lor, sporindu-i, indirect, vizibilitatea, notorietatea şi popularitatea. Alex. Ştefănescu este, în lumea literaturii, genul de personaj care nu lasă pe nimeni indiferent. Unii îi sunt prieteni, alţii duşmani de moarte (cei neincluşi în “Istorie” şi cei menţionaţi în emisiunea sa TV rezervată cărţilor proaste, “Tichia de mărgăritar”). În fine, mai există o categorie, a celor care îl cultivă cu speranţa secretă că i-ar putea intra în graţii şi că în felul acesta şi-ar putea asigura un viitor luminos în literatura română. În actuala încrengătură de amiciţii/ inamiciţii care înconjoară persoana lui Alex. Ştefănescu, publicarea volumului de evocări al criticului, intitulat “Bărbat adormit în fotoliu. Întâmplări” (în care este vorba de scriitori cunoscuţi), are toate şansele să devină un bestseller.”

Număr de vizualizări :1331


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro