Seniorii imaginaţiei – concurs de roman science fiction !

mai 31st, 2010 | By | Category: Postcard

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy organizează un concurs cu premii adresat scriitorilor români de SF, amatori sau profesionişti, pentru a promova science fiction-ul românesc în ţară şi în lume.

Regulamentul concursului:

Concursul va consta în selectarea unui text de minim 400.000 şi maxim 600.000 de semne (roman), adică între 200 şi 300 de pagini standard (2000 de semne pe pagină).

Cerinţe principale:

Tema: istoria contrafactuală (istoria alternativă)

Personaje: minim trei, credibile şi active în text.

Intriga: consistentă şi verosimilă. Acţiunea principală va fi situată în România/Europa. Documentare riguroasă şi bine susţinută. Romanul trebuie să se adreseze pieţelor internaţionale, prin urmare un text cu specific românesc prea pronunţat poate fi defavorizat în procesul de selecţie.

Data limită de depunere a manuscriselor este de 01. 06. 2011.

Se vor acorda două premii. Un premiu stabilit de către un juriu desemnat de SRSFF (componenţa sa va fi anunţată după ce procesul de jurizare s-a încheiat) și un premiu de popularitate.

Câştigătorii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie 2011. Volumele vor fi editate de maxim două ori în cinci ani, iar tirajele vor fi stabilite după consultarea autorului. Autorii vor fi reprezentați în România și în străinătate.

Mai multe detalii, plus regulamentul concursului, pe www.srsff.ro .

Număr de vizualizări :1528


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro