Roluri inedite la TNO Ion Dacian

mai 27th, 2010 | By | Category: Postcard

În această săptămână, la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian au loc numeroase spectacole şi debuturi în spectacole precum: “Văduva veselăşi “Contesa Maritza”.

Annamari Dancs poate fi văzută de public la TNO Ion Dacian, în rolul Lizei din spectacolul “Contesa Maritza”, duminică, 30 mai 2010, ora 19:00.

Annamari Dancs şi-a început cariera în urmă cu 14 ani, susţinând până azi aproape 2.000 de concerte în România, Ungaria, Slovacia, Suedia, Olanda, Canada şi în Statele Unite ale Americii. Piesele ei au apărut pe  40 de compilaţii,  a realizat 9 albume  solo  şi 15 videoclipuri, devenind cea mai cunoscuta cântăreaţa maghiară din Ardeal.

Este absolventa a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, secţia canto, iar 2007 a lansat un album cu selecţiuni din operetele unor compozitori renumiţi, ca Emmerich Kalman sau Franz Lehar, completându-şi astfel repertoriul cu roluri de operetă.

Prin concertele ei multiculturale din ţară şi peste hotare a reuşit să cucereasca  atât publicul maghiar cât şi pe cel român, fapt dovedit şi de Premiul de Popularitate, câştigat la Festivalul Cerbul De Aur 2008, unde a obţinut cele mai multe voturi din partea publicului.

Anita Lukas este solistă a Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta. Ea poate fi văzută în rolul lui Valencienne din „Văduva Veselă” în data de 28 mai 2010, ora 19:00, pe scena TNO Ion Dacian din Bucureşti. Este absolventa a Academiei Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta şi a interpretat de-a lungul timpului numeroase roluri principale în spectacole de operetă ca „Baroneasa Lili”, „Silvia”, „La vie Parisienne” sau Văduva veselă”.

Este o prezenţă obişnuită pe scenele internaţionale, în turnee şi ca solist invitat în numeroase oraşe ca: Salzburg, Baden-Baden, Farnkfurt, Münich, Peking, Sanghai and Tel Aviv.

În spectacolul „Văduva veselă” de la Teatrul Naţional de Operetă din data de 28 mai 2010, este invitata specială, şi doar cu această ocazie va interpreta în limba maghiară, rolul pe care îl joacă şi pe scena Operetei din Budapesta.

Adriana Butoi poate fi urmărită în rolul lui Praskowia din „Văduva veselă” pe 28 mai 2010, ora 19:00, la TNO. Este o artistă cu o experienţă bogată în numeroase domenii, de la teatru la film (lung şi scurt-metraje, filme documentare), televiziune sau spectacole muzicale. Este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L.Caragiale” din Bucureşti, secţia Actorie, completându-şi studiile cu stagii de pregătire la Conservatorul Naţional Superior de Artă Dramatică şi la Universitatea Paris 8 din Paris.

Ana Maria Moldoveanu interpretează pe scena TNO Ion Dacian, rolul Olgăi din „Văduva Veselă” pe 28 mai 2010, ora 19:00. Ana Maria Moldoveanu este membră a corului Teatrului Naţional de Operetă şi a participat în această calitate în aproape toate spectacolele din repertoriul teatrului, având ocazia, în spectacolul „Văduva veselă” să îşi înceapă cariera ca solistă pe scena Operetei. Este, în prezent, masterand la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia Educaţie muzicală contemporană şi a susţinut de-a lungul timpului mai multe concerte ca membru în ansamblul coristic, dar şi ca solistă.

Număr de vizualizări :1691


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro