spot_img

Roluri inedite la TNO Ion Dacian

În această săptămână, la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian au loc numeroase spectacole şi debuturi în spectacole precum: “Văduva veselăşi “Contesa Maritza”.

Annamari Dancs poate fi văzută de public la TNO Ion Dacian, în rolul Lizei din spectacolul “Contesa Maritza”, duminică, 30 mai 2010, ora 19:00.

Annamari Dancs şi-a început cariera în urmă cu 14 ani, susţinând până azi aproape 2.000 de concerte în România, Ungaria, Slovacia, Suedia, Olanda, Canada şi în Statele Unite ale Americii. Piesele ei au apărut pe  40 de compilaţii,  a realizat 9 albume  solo  şi 15 videoclipuri, devenind cea mai cunoscuta cântăreaţa maghiară din Ardeal.

Este absolventa a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, secţia canto, iar 2007 a lansat un album cu selecţiuni din operetele unor compozitori renumiţi, ca Emmerich Kalman sau Franz Lehar, completându-şi astfel repertoriul cu roluri de operetă.

Prin concertele ei multiculturale din ţară şi peste hotare a reuşit să cucereasca  atât publicul maghiar cât şi pe cel român, fapt dovedit şi de Premiul de Popularitate, câştigat la Festivalul Cerbul De Aur 2008, unde a obţinut cele mai multe voturi din partea publicului.

Anita Lukas este solistă a Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta. Ea poate fi văzută în rolul lui Valencienne din „Văduva Veselă” în data de 28 mai 2010, ora 19:00, pe scena TNO Ion Dacian din Bucureşti. Este absolventa a Academiei Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta şi a interpretat de-a lungul timpului numeroase roluri principale în spectacole de operetă ca „Baroneasa Lili”, „Silvia”, „La vie Parisienne” sau Văduva veselă”.

Este o prezenţă obişnuită pe scenele internaţionale, în turnee şi ca solist invitat în numeroase oraşe ca: Salzburg, Baden-Baden, Farnkfurt, Münich, Peking, Sanghai and Tel Aviv.

În spectacolul „Văduva veselă” de la Teatrul Naţional de Operetă din data de 28 mai 2010, este invitata specială, şi doar cu această ocazie va interpreta în limba maghiară, rolul pe care îl joacă şi pe scena Operetei din Budapesta.

Adriana Butoi poate fi urmărită în rolul lui Praskowia din „Văduva veselă” pe 28 mai 2010, ora 19:00, la TNO. Este o artistă cu o experienţă bogată în numeroase domenii, de la teatru la film (lung şi scurt-metraje, filme documentare), televiziune sau spectacole muzicale. Este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L.Caragiale” din Bucureşti, secţia Actorie, completându-şi studiile cu stagii de pregătire la Conservatorul Naţional Superior de Artă Dramatică şi la Universitatea Paris 8 din Paris.

Ana Maria Moldoveanu interpretează pe scena TNO Ion Dacian, rolul Olgăi din „Văduva Veselă” pe 28 mai 2010, ora 19:00. Ana Maria Moldoveanu este membră a corului Teatrului Naţional de Operetă şi a participat în această calitate în aproape toate spectacolele din repertoriul teatrului, având ocazia, în spectacolul „Văduva veselă” să îşi înceapă cariera ca solistă pe scena Operetei. Este, în prezent, masterand la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia Educaţie muzicală contemporană şi a susţinut de-a lungul timpului mai multe concerte ca membru în ansamblul coristic, dar şi ca solistă.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508