Ileana Mălăncioiu, un “Exerciţiu de supravieţuire”

mai 3rd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Polirom a apărut volumul Exerciţii de supravieţuire” semnat de Ileana Mălăncioiu, în colecţia EGO-GRAFII.

Despre volum, autoarea spune că:  „Deşi e compus din lucruri diferite, acest volum e mai unitar decât ar putea să pară la prima vedere. Fiindcă eseurile plasate între dialogurile propriu-zise cuprind ades dialoguri interioare axate pe aceleaşi idei şi obsesii. Dacă nu ar fi cartea mea şi ar trebui să mă pronunţ cu privire la ea, aş zice că e un alt recurs la memorie decât cel realizat printr-o serie de convorbiri cu Daniel Cristea-Enache şi publicat la Polirom în 2003. Diferenţa faţă de acela stă în faptul că întrebările nu mai sunt puse de un singur interlocutor, ci de mai mulţi, iar asta face ca lucrurile să fie privite din perspective diferite şi întâmplările relatate să se succeadă uneori ca într-un roman polifonic cu personaje reale.”

Număr de vizualizări :1355


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro