Gaudeamus Timişoara

mai 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 5 – 9 mai 2010, la Timişoara, va avea loc cea de a VI-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS, eveniment organizat de Radio România – Echipa GAUDEAMUS şi Radio Timişoara. Ca şi la ediţiile precedente, manifestarea se va desfăşura în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Unirii.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc mâine, 5 mai 2010, ora 13:15, cu lansarea, de către Radio Timişoara, a DVD-ului aniversar „Legendele Banatului. Istorie scrisă de eroi uitaţi”. În cadrul Târgului Gaudeamus, va avea loc deja tradiţionalul „Coş al Târgului”, care reuneşte donaţiile de carte venite atât din partea expozanţilor, cât şi a vizitatorilor, şi constituie acum o parte dintr-un proiect mai amplu, denumit „Cărţile se întorc acasă”. Proiectul, iniţiat şi derulat de Radio România, în colaborare cu Fundaţia „Noi citim”, vizează reorientarea unui important fond de carte, la care, din diverse motive, multe persoane sunt dispuse să renunţe, către bibliotecile din mediul rural, şi va fi derulat pe parcursul câtorva ani. Cărţile care vor fi donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Timişoara vor avea ca destinaţie biblioteci rurale din judeţul Timiş şi din zonele limitrofe.

Număr de vizualizări :1667


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro