Guy Goffette alături de Verlaine, Auden şi Bonnard

mai 4th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 5 mai 2010, ora 19:00, la Librăria Cafenea Cărtureşti  din cadrul Institutului Francez din Bucureşti (Bd. Dacia nr. 77) are loc întâlnirea publicului român cu scriitorul francez Guy Goffette. Alături de acesta, va susţine o lectură bilingvă poetul Claudiu Komartin.

Evenimentul este prilejuit de apariţia a trei biografii poetice în limba română ale lui Guy Goffette, publicate de Editura Est: “Auden ou l’oeil de la baleine”, “Elle, par bonheur, et toujours nue” şi” Verlaine d’ardoise et de pluie”.

Autorul ne invită odată cu lectura cărţilor sale, să facem cunoştinţă cu trei dintre personalităţile culturale ce i-au marcat opera: Paul Verlaine, W.H. Auden şi Patrick Bonnard.

Guy Goffette a parcurs multe ţări din Europa, incluzând România, înainte de a se stabili la Paris. În acest moment este lector al prestigioasei edituri Gallimard, care a publicat şi majoritatea operelor sale. Poet înainte de toate, Guy Goffette a primit în 2001 Marele Premiu de Poezie al Academiei Franceze pentru ansamblul operei sale (mai mult de 15 cărţi publicate).

Număr de vizualizări :1217


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro