Anca Mizumschi la Poeticile Cotidianului

mai 4th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 6 mai 2010, ora 19:00, în club The Other Side(Str. Brezoianu nr. 4, Bucureşti), Poeticile Cotidianului (ediţia cu numărul 133), o au invitată pe Anca Mizumschi.

Această ediţie intitulată “Poetic este prezent” va aduce în discuţie volumul de poeme al Ancăi Mizumschi, “Anca lui Noe” apărut în anul 2009 la Editura Humanitas.

„Într-o epocă în care televizoarele ne poluează cu vitejiile câte unui supererou ce vine cu mâinile goale şi înfruntă o divizie de soldaţi superînarmaţi, cineva are curajul săa iasă în faţa noastră şi să vorbească despre artă, despre criza de legitimitate a poeziei în societatea de azi, despre încălzirea globală a cortexului şi lumea vidată de poveşti şi mituri” scria Iulian Costache despre cel mai recent volum semnat de Anca Mizumschi. În timpul în care a studiat medicina, jurnalistica, şi a absolvit psihologia, Anca Mizumschi a parcurs un drum poetic ce a început în 1988 cu debutul în colecţia “cartea cea mai mică”. În 2008, când lansa „Poze cu zimţi”, a anunţat închiderea unui arc peste timp adresat generaţiei sale şi a început să vorbească de o nouă etapă a poeziei sale.

„merg pe stradă foşnind/ din bucăţile mele lipsă/ ca vântul atingându-se de un mormânt surprins/ de frunze în mişcare“ din volumul Anca lui Noe.

Eveniment este sprijinit de fdl; http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/

English; http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/

Număr de vizualizări :1541


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro