Directorul Institutului Nobel din Norvegia conferenţiază la Bucureşti

mai 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 5-9 mai 2010, Directorul Institutului Nobel din Norvegia, dl. Geir Lundestad va fi prezent în România pentru a susţine două conferinţe, una la Facultatea de Istorie din Bucureşti, despre “Statele Unite şi Europa: Cooperare şi Conflict: Trecut, Prezent, Viitor”, şi o a doua la Institutul Diplomatic Român, pe tema: “Poate Premiul Nobel pentru Pace promova pacea în lume? “. Ambele evenimente sunt organizate de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi de Institutul Diplomatic Român.

Prima conferinţă,  “Statele Unite şi Europa: Cooperare şi Conflict: Trecut, Prezent, Viitor” are loc în data de 6 mai 2010, ora 11:00, la Facultatea de Istorie, iar a doua conferinţă, cu titlul “Poate Premiul Nobel pentru Pace promova pacea în lume?” are loc în aceeaşi zi, de la ora 17:00, la Institutul Diplomatic Român (Bd. Primăverii, nr. 17, sector 1, Bucureşti).

Geir Lundestad este directorul Institutului Nobel din Norvegia, secretarul Comitetului Nobel Norvegian şi profesor de istorie universală la Universitatea din Oslo. A scris numeroase cărţi, studii şi articole, contribuind totodată la o serie întreagă de antologii privind relaţiile intrenaţionale şi istoria modernă americană.

Comitetul Nobel Norvegian este instituţia care acordă anual Premiul Nobel pentru Pace, în conformitate cu prevederile din testamentul lui Alfred Nobel, acelei persoane care a depus cele mai mari eforturi în privinţa înţelegerii între naţiuni, pentru reducerea sau eliminarea conflictelor armate precum şi pentru promovarea păcii. Premiu pentru Pace este singurul Premiu Nobel decernat în Norvegia, la Oslo, celelalte, cum ar fi cel pentru literatură, fizică, etc sunt decernate în Stockholm.

Număr de vizualizări :1154


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro