Dezbatere despre “evaluarea cercetării, evaluarea evaluatorilor”

mai 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 19 mai 2010, ora 18:00, la sediul F.N.S.A. (Str. Dem. I. Dobrescu (fost Oneşti)  nr. 11, sector 1, Bucureşti), are loc dezbaterea pe tema „Evaluarea cercetării, evaluarea evaluatorilor”. Evenimentul vine ca o continuare firească a primei dezbateri  organizate la Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, cu titlul “Cercetarea în vremuri de criză”.

Tema tezbaterii de miercuri e propusă de Acad. Eugen Simion (Preşedinte FNSA) şi Acad. Maya Simionescu (Preşedinte Executiv) şi este de “stringentă actualitate atât pentru cei care coordonează azi cercetarea ştiinţifică, cât şi pentru întreaga comunitate ştiinţifică care, în condiţiile dificile, încearcă să facă, totuşi, cercetare performantă în România. Mediul academic şi media românească au discutat mult, în ultima vreme, despre competenţa şi, în unele cazuri, incompetenţa evaluatorilor acreditaţi de Ministerul Cercetării. S-a discutat şi despre criteriile de evaluare care trebuie să fie diferenţiate în funcţie de specificul cercetării. Apreciem, oare, cu aceleaşi criterii un proiect din domeniul fizicii teoretice sau al biologiei celulare sau altul din domeniul istoriografiei literare şi filologiei?…”, a declarat Acad. Eugen Simion.

Număr de vizualizări :1440


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro