Consultare publică privind Cartea Verde „Deblocarea potenţialului industriilor culturale şi creative”

mai 2nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Comisia Europeană a lansat o consultare publică on-line care vizează deblocarea potenţialului industriilor creative şi culturale ale Europei.

Consultarea este legată de o nouă Carte Verde care subliniază necesitatea de a îmbunătăţi accesul la finanţare, în special pentru întreprinderile mici, pentru a permite sectorului să se dezvolte şi să contribuie la creşterea economică durabilă. Acest sector – care include artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniul cultural, filmul, televiziunea şi radioul, muzica, editurile, jocurile video, noile media, arhitectura, designul, designul vestimentar şi de publicitate – oferă locuri de muncă pentru 5 milioane de oameni din Uniunea Europeană şi contribuie cu 2,6% la PIB-ul european.

Această consultare publică va încuraja răspunsuri la întrebări de genul: Cum putem facilita accesul la finanţare pentru întreprinderile mici şi al căror singur potenţial este creativitatea? Cum poate ajuta Uniunea Europeană la asigurarea combinaţiei adecvate de aptitudini creative şi manageriale în aceste sectoare? Cum putem încuraja mai multă inovaţie şi experimentare, inclusiv folosirea mai largă a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiei?

Mai multe informaţii şi modalitatea de a participa la consultare se pot găsi la: http://ec.europa.eu/culture/our-policy-development/doc2577_en.htm .

Număr de vizualizări :1313


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro