Agenda de carte, 15-16 mai 2010

mai 14th, 2010 | By | Category: Agenda de carte
  • Sibiu, 15 mai 2010, cu ocazia Nopţii muzeelor, Muzeul ASTRA a pregătit un program bogat, îmbinând educaţia cu divertismentul, plimbările de agrement cu atelierele de observare astronomică, muzica populară cu jazzul şi multe altele.
  • Bucureşti, 15 mai 2010, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Nopţii muzeelor, Muzeul Naţional de Artă al României vă invită la o întâlnire nocturnă cu artele plastice şi teatrul, ce vor fi puse în evidenţă de jocuri de lumini şi muzică.
  • Bucureşti, 15 mai 2010, începe a VIII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti- festCO 2010. Spectacolul de deschidere se va desfăşura în 7 spaţii ale clădirii Teatrului de Comedie din Bucureşti (Str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3). Festivalul Comediei Româneşti (15 mai-22 mai 2010) este organizat de Teatrul de Comedie (Director: George Mihăiţă) cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
  • Bucureşti, 15 mai 2010, ora 11:00, în cadrul târgului de carte “Aer de carte…la Palat” (ediţia I-a), organizat de AER în colaborare cu Muzeul Naţional Cotroceni, are loc masa rotundă “Cândva în Bucureşti…: Monumentele şi siturile istorice din România – importante sau nu pentru Europa?”.
  • Torino, 15 mai 2010, în cadrul Salonului Internaţional de Carte de la Torino, unde România este reprezentată de scriitori, critici literari şi traducători, continuă evenimentele cu specificul “Propuneri editoriale româneşti”.
  • Bucureşti, 15 mai 2010, între 20.00 – 02:00, la ANAID ART GALLERY (Str. Slobozia, Nr. 34), în cadrul Nopţii Muzeelor, va avea loc vernisajul expoziţiei „Micro/Macro”, al artistei Ileana Dana Marinescu, curatoare Olivia Niţiş.
  • Bucureşti, 15 mai 2010, începând cu ora 19:00, în Sala Rotonda a Muzeului Naţional al Literaturii Române se celebrează Noaptea Muzeelor cu expoziţii de caricatură, spectacole în aer liber, concerte de muzică rusească, concerte de muzică medievală, recitaluri de poezie şi proiecţii de filme.
  • Bucureşti, 16 mai 2010, ora 13:00, la Sala Tudor Vianu a Facultăţii de Litere, are loc deschiderea Colocviului Naţional de Teorie Literară, Ediţia a II-a.
  • Bucureşti, 16 mai 2010, ora 12:00, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Galeria Galateca, are loc lansarea cărţii şi audiobookului “Aventurile lui Habarnam” de Nikolai Nosov, invitat Marian Râlea.
  • Bucureşti, 16 mai 2010, ora 13:00, în foaierul Teatrului de Operetă “Ion Dacian”, are loc recitalul copiilor prezenţi în “Colecţia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oraş”, un proiect al ONG-ului Ajutor REAL, realizat în colaborare cu Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi susţinut de Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro