“Rapsodie în alb-negru cu Leonard Berstein” de Gina Sebastian Alcalay

mai 31st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 2 iunie 2010, ora 17:00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bdul Dacia nr. 12, Bucureşti), are loc lansarea volumului “Rapsodie în alb-negru cu Leonard Berstein” de Gina Sebastian Alcalay, Editura Ideea Europeană, 2010.

Invitaţi la acest eveniment sunt scriitorii şi criticii literari: Ana Blandiana, Nicolae Breban, Gabriel Dimisianu şi Alex. Ştefănescu. Moderator: Aura Christie.

Nicolae Balotă scrie despre acest volum: „Gina Sebastian este o foarte autentică prozatoare. Chiar rănile, dezamăgirile, neîmplinirile au lăsat urme ce dau sensibilităţii care se exprimă în scrisul ei, nota lor particulară, tonul lor, parfumul lor”, iar Ana Blandiana scrie: „Este o carte de meditaţii, meditaţii asupra unor teme şi asupra unor personalităţi. Rareori în lumea noastră, în sensul de lumea contemporană, mai poţi găsi un spirit atât de echilibrat şi cu o asemenea scară de valori morale şi culturale”.

Gina Sebastian Alcalay este scriitoare şi publicistă de limbă română din Israel. S-a născut în 1927 la Bacău, unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa. Este licenţiată a Facultăţii de Litere şi Filosofie din Bucureşti. Alături de soţul ei, Alexandru Alcalay, a semnat o serie de traduceri din literatura anglo-saxonă, în paralel cu activitatea de profesor de limba engleză. În 1983 a ajuns în Israel împreună cu soţul, la capătul unui drum fără întoarcere, în condiţii şi situaţii adesea dramatice, descrise în romanul memorialistic de faţă, al cărui ax este întâlnirea cu marele Leonard Bernstein şi rolul jucat de acesta în modelarea destinului fiului lor Eugen, ca şi al întregii familii. Este membră a Asociaţiei Scriitorilor Israelieni de limbă română şi a Uniunii Scriitorilor din România. Cărţi publicate: “Poate mâine” , roman, 1994; “Cei de dincolo”, 1996; “Pe urmele altora”, eseuri, 1997; “Peregrinări”, 1997; “Singurătatea alergătorului de cursă scurtă”, roman, 2003; “Înainte de a fi prea târziu”, eseuri, 2006.

Număr de vizualizări :1730


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro