“Kapitalism – reţeta noastră secretă”, de Alexandru Solomon

mai 31st, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 2 iunie 2010, ora 16:00, la “Noul Cinema al Regizorului Român”, Muzeul Ţăranului Român, Şoseaua Kiseleff nr. 3, Bucureşti, are loc proiecţia filmului “Kapitalism – reţeta noastră secretă”, regizat de Alexandru Solomon.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai apreciaţ regizori de filme documentare din România. A regizat peste 10 documentare şi a primit numeroase premii.
Filmul răspunde unor întrebări încă prezente în conştiinţa celor ce au trăit experienţa comunismului. Au trecut 20 de ani de la Revoluţie. Oare am ajuns unde trebuie? “Kapitalism – reţeta noastră secretă” descrie drumul nostru de la un comunism cu faţa urâtă, la o democraţie originală de piaţă. Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Urmăriţi-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul – şi aflaţi care e reţeta lor. La noi, Capitalismul începe cu litera K – un cocktail exotic în care se amestecă banii, puterea şi trecutul comunist.

Număr de vizualizări :1539


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro