“Introducere în politici comparate. Analiza sistemelor de asistenţă socială”

mai 26th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 28 mai 2010, ora 14:00, în sala de consiliu din incinta Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti, va avea loc lansarea volumului “Introducere în politici sociale comparate. Analiza sistemelor de asistenţă socială” de Florin Lazăr, apărut în colecţia Collegium a Editurii Polirom. Invitaţi: prof.univ.dr. Marian Preda, conf.univ.dr. Doru Buzducea, conf.univ.dr. Adrian Dan. Moderator: Oana Boca.

O zonă mai puţin explorată în studiul politicilor sociale din România, analiza comparativă este o abordare tot mai frecvent utilizată în domeniu. Pe lângă aspectele metodologice, volumul prezintă rolul politicilor sociale în funcţionarea societăţii şi analizează din perspectivă comparativă sistemele de protecţie socială, de sănătate şi de educaţie. O secţiune distinctă expune rezultatele analizei comparative a sistemelor de asistenţă socială din zece ţări europene.

Cu ocazia acestui eveniment, se va lansa şi “Revista de Asistenţă socială” editată de Catedra de Asistenţă Socială, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti şi Editura Polirom.

Florin Lazăr (n. 1975), master în politici sociale europene, doctor în sociologie, asistent universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti. Predă cursuri şi seminarii de introducere în politici sociale, sistemul de asistenţă socială din România şi metodologia cercetării. Este coordonator de proiecte la Fundaţia Romanian Children’s Appeal Romania şi redactor şef-adjunct al Revistei de Asistenţă Socială. A publicat în calitate de coautor: Aspecte privind dezvoltarea, populaţia şi sănătatea reproducerii la nivel naţional şi studii de caz. România (2003), Program de formare în practica asistenţei sociale. Cunoştinţe şi deprinderi de bază pentru referenţii sociali din cadrul autorităţilor publice locale . Manualul formatorului (2005), Informare şi sensibilizare în problematica HIV/SIDA: Ghid pentru serviciile de asistenţă socială (2006, 2007), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescenţii cu HIV/SIDA din România (coord. Doru Buzducea, 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA în România (împreună cu Doru Buzducea, 2008), Riscuri şi inechităţi sociale în România (coord. Marian Preda, Polirom, 2009). Este autor sau coautor de studii, cercetări, articole şi prezentări la conferinţe internaţionale pe teme legate de HIV/SIDA, politici sociale, asistenţă socială, protecţia copilului şi dezvoltare socială.

Număr de vizualizări :1517


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro