“Exil” cu artistul vizual Paul Hitter

mai 27th, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 29 mai 2010, ora 20:00, la Clubul Ţăranului din Bucureşti are loc vernisajul expoziţiei “Exil” de Paul Hitter. Invitaţii speciali ai serii sunt “Taraful de la Mârşa”, în frunte cu Vasile Dinu, lăutari pe care artistul i-a ales pentru a însoţi vernisajul cu o cântare în stil balcanic. Expoziţia este curatoriată de artistul vizual Simona Vilău. Expoziţia este deschisă publicului până pe 13 iunie 2010.

„Povestea dulce-amară din spatele imaginilor lui Paul Hitter e clasică – o convieţuire exotică, neîmplinită a artistului, care devine observator activ, militant în locurile înstrăinate pe care este nevoit să le „populeze” sau să le „părăsească”, după caz, alături de conflictul pe care îl dezvoltă faţă de tot ceea ce poate însemna „clişeu conservator”, „izolaţionism” şi „complex de uniformă”. Relaţia este, bineînţeles, ambivalentă: pe de o parte, artistul nu poate trăi fără conflictul respectiv, pe de cealaltă parte, chinul de a trăi conflictual este de nesuportat.Dacă ar fi să transpunem într-o literatură imaginară picturile lui Paul Hitter, cred că s-ar transforma în „cântece de dragoste şi război, sub proiectile”.” (extras din textul „Exil. Lungul drum al artistului către casă” de Simona Vilău, curatoarea expoziţiei)

Paul Hitter s-a născut la București, la 12 decembrie 1982. A terminat liceul Nicolae Tonitza din București după care a tatonat mai multe instituții de învățământ superior: Academia de Artă Luceafăul, Institutul Teologic din București, la clasa de pictură bisericească și Universitatea de Arte la secția Pedagogie. După aceste încercări s-a mutat în Germania unde și-a început studiile la Academia de Artă din Munchen.

A expus în Germania de mai multe ori. Amintim: Expoziția de grup Jahresaustellung München, Academia de Artă din München; Expoziția personală, galeria Living Room Show, München; expoziția personală ‘Leidenschaft’ în galeria Kunst Haus Schramm din Starnberg; Expoziția personală din cadrul Zilei mondiale a stangacilor, Giesinger Bahnhof München etc.

Expoziția „Exil” de la Bucureşti este organizată de Asociația Pentru Promovarea Artelor Contemporane (Manager proiecte culturale Nona Şerbănescu), cu sprijinul Clubului Țăranului.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Metropotam.ro, Modernism.ro, VeiozaArte.ro, ArtClue.ro, Cronica de Vineri.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro