“Poezia arhitecturii”

apr. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Una dintre cele mai recente apariţii ale Editurii Vremea, „Poezia arhitecturii” este un album de grafică semnat de Alexandru Olian, o mică bijuterie cuprinzând schiţe ale unor case şi monumente din Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Poiana Braşov, Buşteni, Sinaia, Bran, Sighişoara, Sibiu, Florica etc.

„Grafica lui Alexandru Olian ne convinge de marea sa actualitate. Memoria caselor – atât de dragă bucureştenilor şi celor ce se ocupă cu istoria bătrânei capitale – este slujită cu pasiune de artist.”, spunea despre acest album dr. în istorie Adrian Silvan Ionescu.

Născut la Craiova, Alexandru Olian (1914-1997) a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici Secţia Scenografie din anul 1951. A participat la expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate şi a fost recompensat cu numeroase premii de stat.

Număr de vizualizări :1325


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro