Seară literară cu Filip Florian la Reprezentanţa Comisiei Europene din Berlin

apr. 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 15 aprilie 2010, ora 18:00, scriitorul român Filip Florian va citi la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din Berlin, fragmente din romanul său „Degete mici”, publicat în anul 2008, în traducerea lui Georg Aescht, la prestigioasa editură germană Suhrkamp.

Acest eveniment are loc în cadrul seriei de lecturi „Europa Literară” – un proiect comun al Reprezentanţei Comisiei Europene în Germania, al EUNIC Berlin şi al „Atelierului de literatură” (Literaturwerkstatt).

Printre autorii reprezentativi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene care au participat până acum la “Europa Literară” s-au numărat şi Wojciech Kuczok, Miguel Sousa Tavares, Hugo Hamilton.

Filip Florian (n.1968) a studiat Geologie şi Geofizică, apoi a lucrat ca jurnalist pentru publicaţia „Cuvântul” şi pentru posturile de radio Europa Liberă şi Deutsche Welle. Romanul „Degete mici” („Kleine Finger“) a primit mai multe premii (printre care şi premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România 2006) şi a fost publicat în SUA şi Polonia. Romanul „Zilele regelui” („Die Tage des Königs“) apărut în 2008, a fost ales la „Colocviul romanului românesc contemporan“ drept cea mai bună carte a anului.

Număr de vizualizări :862


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro