Poeticile Cotidianului vs. bursierul american Martin Woodside

apr. 7th, 2010 | By | Category: Eveniment
Astăzi, 8 aprilie 2010, ora 19:00, în club The Other Side (Str. Brezoianu nr. 4, Bucureşti) au loc Poeticile cotidianului cu numărul 129. Tema de astăzi: “poetic este internaţional” în “Studiu şi poezie” cu Martin Woodside şi cu participarea lui Camil Cardaş. Moderator Răzvan Ţupa.

Invitatul principal al acestei seri a crescut în Brooklyn şi acum ar fi fost bine mersi în California dacă nu ar fi ales să vadă ce se mai aude cu scrisul de prin partea asta a Europei. Din 2009, Martin Woodside este în România pentru a studia poezia cu o bursa Fulbright. Anul trecut a publicat „Stationary Landscapes” un volum de poezie la Pudding House Press. „Peisajele lui dor, – spune un critic despre cartea sa- totuşi provoacă şi încântă”. Textele sale au mai aparut în Limestone, Poetry Motel, The Hazmat Review şi Connecticut River Review. Ca freelance writer a semnat cinci cărţi pentru copii la Sterling Publishing şi are experienţa de jurnalist muzical. În prezent Martin Woodside este editor asistent la Poetry International de la Universitatea San Diego.

Invitatul său la Poeticile cotidianului este Camil Cardaş. Născut la Ploieşti, Cardas s-a specializat în filozofie şi din când în când abordează poezia americană contemporană în articole găzduite de revista Timpul. Ediţia 129 pune în discuţie formula “poetic este internaţional”.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului își propune să investigheze un element esențial pentru expresia poetică de astăzi. Se continuă bursa de poezie şi, dacă publicul se înscrie cu 10 minute înainte de începerea evenimentului fiecare înscris poate avea pentru poezia sa timp de 5 minute de microfon deschis. Un eveniment sprijinit de fdl; http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/English; http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/

Număr de vizualizări :1179


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro