Poetic este anti, cu Gelu Diaconu

apr. 14th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 15 aprilie 2010, ora 19:00, în club The Other Side (Str. Brezoianu nr. 4, Bucureşti) are loc a 130-a ediţie a Poeticilor Cotidianului, cu tema “Antipoeme în Bucureşti-poetic este anti”, invitat scriitorul Gelu Diaconu.

Invitatul principal al acestei seri a lucrat în fabrică, ştie cum se tipărea ziarul “Scânteia” şi a văzut cu ochii lui cum se face o comunitate literată pe internet. A debutat o dată în proză cu romanul „Fabian” din 2006, la editura Marineasa, şi în poezie cu „Antipoeme”,  la editura Vinea, în 2008. Acum scrie pentru ziarul pe care îl găsiţi zilnic în metrou doar la primele ore, “Ring”. „Mai simpatic, mai spontan” spune despre Gelu Diaconu, Felix Nicolau. Ediţia 130 pune în discuţie formula “poetic este anti”.

CITAT „Toate lucrurile noastre au încăput într-un camion. Mobila dezmembrată, covoare făcute sul, cratiţe, cutii, dormeze decolorate, frigiderul Fram, saci cu haine, cărţile făcute balot, împachetate în ziare şi legate cu sfoară ordinară. Camionul avea pe cele două portiere câte două şiruri de pătrate albe şi negre. Parcă erau fragmente dintr-o tablă de şah. Şoferul, bărbos, cu o şapcă cenuşie pe cap, de sub care îi ieşeau flocii argintii ai părului, cu ţigara în colţul gurii, cu cămaşa albastră şi cu sacoul bleumarin, ros la coate. Stătea rezemat de botul camionului şi se uita cum încărcam. N-ar fi pus mâna să ajute jigodia. S-ar fi ales şi el cu un ciubuc. Dă-l în pizda mă-sii, i-a zis tata lui nea Gigi. Taci că te aud copii, l-a repezit mama. Are dreptate, făcu nea Gigi. Taxează la oră, nu vezi că are aparatul pornit?”

În al cincilea an de poeticile cotidianului suntem pregătiți pentru un format radical nou: poetici relaționale.

Un eveniment sprijinit de fdl; http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/ English; http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/

Număr de vizualizări :1433


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro