Invitaţie la călătorie cu scriitorii noştri preferaţi

apr. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 24 aprilie 2010, ora 19:00, la Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu  (Bucureşti), are loc spectacolul lectură “Invitaţie la călătorie” cu Muriel Mayette, administrator general la Comedia Franceză, şi Jean-Baptiste Malartre. Evenimentul este organizat de Teatrul Bulandra, Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti.

Ne putem aştepta urmărind acest spectacol lectură, la o călătorie pe două voci, prin spaţii şi epoci diferite, invitându-ne pe un drum al poeziei şi prozei, în compania unor autori celebri: Cendrars, Nerval, Flaubert, La Fontaine, Maupassant, Céline, Saint-Exupéry, Baudelaire, Beckett, Mallarmé, Heredia, Larbaud şi Éluard.

Profesor la Conservatorul Naţional Superior de Artă Dramatică, Muriel Mayette este deopotrivă actriţă şi regizor de teatru, ultimul ei spectacol fiind “Mystère bouffe et fabulages de Dario Fo”. Fost profesor la Conservatorul Naţional Superior de Artă, Muriel Mayette este, din 2006, prima femeie administrator la Comedia Franceză.

Jean-Baptiste Malartre este actor la Comedia Franceză din 1991, iar înainte de a intra în prestigiosul teatru a lucrat cu regizori de marcă: Patrice Chéreau, Antoine Vitez şi Claude Regy.

Comedia Franceză, fondată în 1680, pe vremea lui Ludovic al XIV-lea, rămâne un spaţiu de referinţă în peisajul teatral mondial: tradiţie şi inovaţie, actori mari, spectacole excelente, într-un cuvânt pasiunea pentru teatrul de calitate, iată cartea de vizită a acestei renumite instituţii.

Număr de vizualizări :1105


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro