Gabriela Adameşteanu şi Daniel Mafteiu, invitaţi de onoare ai Târgului Internaţional de Carte de la Budapesta

apr. 20th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 22-25 aprilie 2010 are loc Târgul Internaţional de Carte de la Budapesta, ce se desfăşoară la complexul Millenaris din Capitala Ungariei. Evenimentul este susţinut de ICR Budapesta, iar la această a XVII-a ediţie sunt prezentaţi publicului maghiar Gabriela Adameşteanu, cu romanul “Dimineţi pierdute”, şi Daniel Mafteiu, un romancier debutant, care va participa la „First Novel Festival” cu romanul „Mic tratat de management cultural”.

La ediţia din 2009 a Târgului Internaţional de Carte budapestan, România a avut statutul de ţară „invitată de onoare”. Totodată, pe lângă introducerea celor doi autori, Gabriela Adameşteanu şi Daniel Mafteiu, va fi prezentată cartea “Vis de copil”, desenată de copiii români şi maghiari în 2009, la iniţiativa Fundaţiei ”Noi citim”. Aceasta este o carte unică, legată în catifea, cuprinzând desene şi versuri în cele două limbi ale copiilor.

Târgul Internaţional de Carte budapestan va avea anul acesta ca invitat de onoare statul Israel şi pe scriitorul Amos Oz. Scriitorul va primi din partea Primarului Capitalei maghiare – Marele Premiu al Budapestei, cu un laudatio susţinut de scriitorul maghiar Konrád György.

Sâmbătă, 24 aprilie 2010, la Standul Editurii Europa din incinta complexului Millenaris, Gabriela Adameşteanu va participa la un dialog cu scriitorul israelian Amos Oz, de la ora 11.30, în sala Osztovits Levente, dialog urmat la ora 17:00 de o sesiune de autografe. Romanul “Dimineaţa pierdută”, tradus în limba maghiară de Gabriela Koszta, va fi lansat în faţa publicului capitalei culturale europene, Pecs, vineri, 23 aprilie 2010, de la ora 18:00,  la Casa Artelor şi Literelor.

Daniel Mafteiu,  autorul romanului „Mic tratat de management cultural”, apărut la Polirom în 2008, este invitatul ICR Budapesta să reprezinte România la First Novel Festival, manifestare care face parte pentru a zecea oară din calendarul Festivalului de Carte şi promovează scriitori europeni aflaţi la primul roman. Scriitorul român va fi vineri, 23 aprilie 2010, oaspetele oraşului Pecs, Capitală Culturală Europeană 2010, unde va participa alături de ceilalţi tineri scriitori la o masă rotundă. Sâmbătă, 24 aprilie 2010, în intervalul 14.30-18.00, Daniel Mafteiu se va alătura celorlalţi invitaţi în sala Lazar Ervin din complexul Millenaris, pentru a dialoga într-o prezentare publică. Fragmente din romanul său au fost publicate în traducere maghiară şi engleză în antologia “First Novel Festival 2010”, precum şi în suplimentele apărute cu acest prilej.

Număr de vizualizări :1036


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro