Eveniment editorial Andrei Pleşu la Humanitas Kretzulescu

apr. 25th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 27 aprilie 2010, ora 18:00, la librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti se vor lansa audiobook-urile de eseistică Minima Moralia” şi “Note, stări, zile” de Andrei Pleşu, în lectura autorului. Volumele apărute la Humanitas Multimedia se înscriu în seria de volume editate de Humanitas la împlinirea a 20 de ani de existenţă pe piaţa de carte. La eveniment vor participa Eugen Negrici şi Gabriel Liiceanu.

“Capacitatea de a distinge între bine şi rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate pare a fi la îndemână tuturor. În materie de etică, funcţionăm constant printr-o nedemolabilă autocomplezenţă. Trăim într-o inflaţie barocă a competenţei morale, într-o lume a cărei principală dezordine riscă să fie faptul că toţi membrii ei se simt moralmente în ordine sau că toţi resimt dezordinea proprie drept neglijabilă. L’enfer c’est les autres – părem a concede cu toţii. Prin urmare, le paradis c’est nous-memes.”, scrie Andrei Pleşu.

Număr de vizualizări :1274


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro