Confesiunile muzicienilor la Editura Babel

apr. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Babel a apărut de curând volumul “Regăsire – Diaspora Muzicală Românească” de Sebastian Crăciun, volum editat cu sprijinul Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Prefaţa este semnată de compozitorul Liviu Dăceanu, iar postfaţa de muzicologul Viorel Cosma. Cartea “Regăsire – Diaspora Muzicală Românească” de Sebastian Crăciun cuprinde 55 de interviuri realizate cu muzicieni de valoare proveniţi din România, 55 de interviuri în care sunt panoramate realităţi muzicale ale ţărilor (în număr de 19) în care aceştia s-au stabilit şi unde fac cinste României. Aceaste dialoguri incitante au fost apreciate încă din anul 2005 de publicul emisiunii „Diaspora Muzicală Românească” de la Radio România Cultural, dar şi de specialişti, pentru că interviul cu Vasile Şirli – directorul muzical al Disney Land Paris, a primit Premiul Clubului Român de Presă, secţiunea interviu – în anul 2008. Iată şi alte nume de muzicieni ale căror destăinuiri se găsesc în paginile cărţii „Regăsire – Diaspora Muzicală Românească” de Sebastian Crăciun: pianista Luiza Borac, violonistul Remus Azoiţie, dansatorul şi coregraful Gigi Căciuleanu, pianista Dana Ciocârlie, compozitorul Aurel Stroe, violoncelistul Cătălin Ilea, soprana Marina Krilovici, impresarul Sorin Melinte, basul Sorin Coliban, mezzosoprana Viorica Cortez, basul Marcel Roşca, pianista Lory Walfisch, violonista Silvia Marcovici,ş.a.

Număr de vizualizări :1249


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro