Cenaclul de la Muzeu, o seară de poezie

apr. 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 28 aprilie 2010, ora 18:00, în Sala Rotonda a Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti are loc o nouă şedinţă a Cenaclului de la Muzeu. Moderator: criticul literar Tudorel Urian. Invitaţi: Raluca-Elena Ionescu (poezie) şi Cătalin Popescu  (poezie).

Criticul literar Tudorel Urian ne-a oferit o scurtă prezentare a acestui cenaclu: “Cenaclul de la Muzeul Literaturii Române a reînceput să funcționeze în urmă că un an și jumătate, din inițiativa fostului director Radu Călin Cristea. Inițial discuțiile din cadrul lui urmau să fie moderate de un trident critic alcătuit din Paul Cernat, Daniel Cristea Enache și cu mine. Din motive care imi scapă, Paul Cernat a abandonat proiectul înainte chiar ca el să demareze (practic, nu ne-am întâlnit niciodată în această formulă) aşa că în prima fază cenaclul a fost condus de Daniel Cristea Enache şi de mine. A fost o experienţă interesantă, noi doi funcţionând destul de bine după principiul frânei şi al acceleraţiei. Când Daniel face praf câte un autor, eu mă străduiam să scot în evidenţă aspectele pozitive şi viceversa. Specificitatea cenaclului este dată de faptul că cei care citesc sunt selectaţi de doamna Luminiţa Duţu de la MNLR, iar noi vedeam textele în acelaşi timp cu cei din sală. Erau comentarii de primă impresie, nimeni nu venea cu textele de acasă. Printre cei care au citit în cenaclu se află oameni de vârste şi având cote literare foarte diferite: Riri Manor, Lorena Lupu, Peter Sragher, Claudiu Komartin, Florin Caragiu, Ion Zubaşcu, Eliza Nicolaina, Cătălina Cadinoiu, Daniel Stuparu, Daniel D. Marin, Ion Maria etc.”

Număr de vizualizări :1149


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro