“Zoon Poetikon” la debut

apr. 25th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Grinta a apărut volumul de poeme „Zoon Poetikon” de George Asztalos, cu o postfaţă de Felix Nicolau şi Alice Dogoreanu.

Despre acest volum de debut, criticul literar Felix Nicolau scria: “Dacă femeia te mângâie rău/ bate-o bine”. Când am citit versurile astea, am zis că animalul poetic are palma grea. După care au apărut papagalii, girafele, păianjenii- o aglomerare de lucruri şi fiinţe cu aspect de paraghelie. Noroc că peste toate domneşte un zoozeu limbut, care acceptă ca ofrande doar paradoxul şi jocul de cuvinte. De fapt un trubadur cu masca ironică, sub care stă pitit un sentimental. De aia şi proclamaţia publică: “lăsaţi feministele să vină la mine!” Ce le-ar mai face el!- dacă nu ar fi fost un franciscan avangardisto-suprarealist. Până atunci, însă, faceţi bine şi citiţi pohemele astea copchilăreşti, care pot ridica fără probleme o sală ticsită în picioare.

George Asztalos s-a născut în 1963. A debutat revuistic în revista „Ambasador”, Tg.Mureş, în 1998. În anii `80 a frecventat cenaclul „Romulus Guga”. Publică articole şi caricaturi în diverse ziare.

Număr de vizualizări :1337


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro