UER la Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna

mart. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 23 martie 2010, începe Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna, unde România este prezentă cu un stand organizat sub egida Ministerului Culturii şi al Patrimoniului Naţional şi al Uniunii Editorilor din România (UER) – Secţia Naţională IBBY. Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna îşi va închide porţile pe 26 martie 2010.

La standul României vor expune 12 edituri care vor prezenta cărţi preponderent cu autori şi ilustratori din ţara noastră. Vor fi prezenţi ca invitaţi autoarea Silvia Kerim şi ilustratorul Valentin Tănase, nominalizaţi din partea României la Lista de onoare IBBY, pentru anul 2010.

Vor fi prezenţi, de asemenea, şi reprezentanţi a numeroase edituri din România.

Uniunea Editorilor din România (UER) este noua denumire a Asociaţiei Editurilor cu Profil Pedagogic şi Cultural (AEPC). Uniunea Editorilor din România (UER) este una dintre cele mai importante asociaţii patronale şi profesionale a editorilor din România, care desfăşoară numeroase programe, mai ales în domeniul educaţional şi cultural. Ea reuneşte importanţi editori şi difuzori de cultură scrisă, care produc şi comercializează carte şcolară şi universitară, literatură română şi universală, carte pentru copii, lucrări pentru orizontul educaţional şi cultural, carte de învăţătură adresată tuturor vârstelor.

Actualmente, UER numără 50 membri, aceştia deţinând peste 80% din piaţa cărţii şcolare.

În anul 2004, prin demersurile făcute de Uniunea Editorilor din România (UER), România a devenit a 69-a ţară membru al Consiliului Internaţional al Cărţii pentru copii şi tineret (IBBY) cel mai important organism de promovare pe plan mondial în acest domeniu.

Fiind considerată secţie naţională a IBBY, UER organizează selecţia pentru candidaturile Românei la premiile IBBY şi va realiza târguri, saloane şi expoziţii de carte, ateliere, workshop-uri, consfătuiri, simpozioane, dezbateri, concursuri şi alte manifestări având ca scop recunoaşterea celor mai valoroase contribuţii în ce priveşte cartea şi publicaţiile pentru copii (texte, ilustraţii, traduceri, programe de stimulare a lecturii etc.)

Număr de vizualizări :1138


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro