Proiecte culturale lângă Dunăre

mart. 11th, 2010 | By | Category: Postcard

Scriitoarea Angela Baciu ne-a adus la cunoştinţă, pentru AgenţiadeCarte.ro, proiectele culturale gălăţene în curs de derulare în anul 2010.

Seria evenimentelor culturale continuă şi în acest an 2010, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, atât prin realizarea unor lansări de carte, lecturi, expoziţii, spectacole pentru copii şi tineri, dar şi prin organizarea în cadrul instituţiei a unor cursuri de dans, muzică, cenaclul artelor „Ion Chiric”, târguri de vintage şi handmade, expoziţii fotografice, desene, picturi, în scopuri caritabile, lecturi publice şi multe altele.

Împreună cu echipa Departamentului Cultural Artistic – coordonator proiecte consilier cultural poeta Angela BACIU, Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi organizează  periodic evenimente menite să aducă bucurie urbei gălăţene şi în judeţele limitrofe, să ofere şi o altă variantă de petrecere a timpului liber  tuturor iubitorilor de cultură, de carte şi arte, şi invită toţi creatorii de frumos  să îşi dezvolte proiectele împreună cu echipa noastră.

În luna martie sunt invitaţi toţi iubitorii de poezie şi desen să viziteze cele două expoziţii (et.1):

– expoziţie „in memoriam Grigore Vieru” – coordonator proiect Angela Baciu; cuprinde fotografii cu poetul din arhiva personală, dar şi donate de alţi prieteni: Vasile Tărâţanu, Leo Butnaru, Arcadie Suceveanu, Mihai Cimpoi ş.a.

– expoziţie de desene realizate de şc. nr. 42 „Sfinţii Împăraţi”, Galaţi, cu tema mărţişorului şi a primăverii- realizată în scop caritabil.

– va urma o altă expoziţie de felicitări şi obiecte handmade realizate de elevi, tot în scop caritabil şi în cadrul proiectului „Să ne cunoaştem scriitorii” (coordonator Angela Baciu), o expoziţie fotografică inedită cu poeta Nora Iuga.

– pentru ziua copilului se organizează două concursuri de poezie: poezie pentru liceeni „Singurătatea învingătorului”, ed. a II-a, şi un concurs de poveşti, poezii pentru copii şi desene cu tema „animăluţul meu preferat”; textele premiate vor fi publicate într-o „cărticică pentru micuţi” sub titlul „Casa de Cultură sprijină tânăra generaţie”.

Număr de vizualizări :1666


4 Comments to “Proiecte culturale lângă Dunăre”

 1. George Suman spune:

  Constatam cu placere ca, odata cu acreditarea dumneavoastra in functia de consilier cultural, institutia Casei de Cultura a Sindicatelor este pe punctul de a redevine un focar de cultura al urbei noastre.
  Ma refer la faptul ca toate aceste „proiecte culturale” , deja in devenire, tind sa devina un fapt firesc pentru cetateanul care asteapta de la societate nu numai „punga cu ulei si zahar”…
  Nu putem dacat sa va sustinem si sa va incurajam in demersul dumneavoastra , cu atat mai mult cu cat am remarcat ca va adresati cu precadere tinerei generatii. Consideram ca sunt cu atat mai notabile activitatile cu tematica culturala cu cat societatea romaneasca, in ansamblul ei, are o orientare mai degraba anticulturala…
  Felicitari pentru ce a-ti facut pana acum si succes pe mai departe !
  Cu stima speciala, George Suman

 2. Andrei Velea spune:

  Falicitari si multa putere de munca!

 3. un critic spune:

  sunt curios daca dna Angela Baciu i-a cerut permisiunea Norei Iuga pentru o astfel de expozitie a pozelor dumneaei private si mai ales daca a primit acordul autorilor pozelor folosite de dumneaei in expozitie. sa nu transformam totusi evenimentele culturale in oportunitati de furt intelectual… caci iata cum agramatii ca dl George Suman incep sa isi dea in petec si sa va discrediteze: „activitatile cu tematica culturala cu cat societatea romaneasca, in ansamblul ei, are o orientare mai degraba anticulturala…”

 4. angela spune:

  Va multumesc tuturor pentru mesajele dumneavoastra.
  Pentru „un critic”: cand va fi gata expozitia fotografica „nora iuga” voi anunta si sunteti invitat daca doriti, expozitia va cuprinde fotografii inedite din arhiva familiei, desigur cu permisiunea si acceptul d-nei Nora Iuga.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro