Lansări la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică Braşov

mart. 11th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 13 martie 2010, ora 12:00, la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică Braşov (în Aula Magna a Universităţii „Transilvania” Braşov, Bd-ul Iuliu Maniu nr.41A), scriitorul Zoltán Rostás vine pentru o întâlnire cu cititorii şi pentru o discuţie pe marginea volumelor “Activişti mărunţi”, “Jurnal de cămin”, “Strada Latină nr. 8” şi “Cealaltă jumătate a istoriei”, publicate la Curtea Veche, în colecţia Actual.

Invitaţii şi participanţii la eveniment vor fi:  Zoltán Rostás, Doina Jela (Coordonatorul Colecţiei Actual), prof. dr. Silviu Coposescu, prof. dr. Gheorghe Onuţ, prof. dr. Ştefan Ungurean, prof. dr. Romulus Chiriţă.

Actual este una dintre cele mai longevive colecţii Curtea Veche Publishing şi una dintre cele mai vizibile colecţii specializate pe discipline socio-umane de pe piaţa de carte românească. A fost concepută iniţial ca o provocare strict delimitată: cât de perisabil este articolul, eseul, intervenţia jurnalistică punctuală şi  ce aduce nou faptul de a aduna jurnalistica unui autor între copertele unei cărţi?  În subsidiar ea făcea o selecţie a celor mai buni jurnalişti ai  momentului, în răspăr cu notorietatea sau vizibilitatea lor.

Zoltán Rostás este profesor de sociologie şi comunicare la Universitatea din Bucureşti şi cercetător la GAC – Centrul de Cercetări Regionale şi Antropologice din Miercurea Ciuc. La Curtea Veche au fost publicate următoarele volume ale autorului Zoltán Rostás: “Str. Latină nr.8”, “Jurnal de cămin”, “Cealaltă jumătate a istoriei”,”Activişti mărunţi”, “Tur-retur”. Volumele lui Zoltán Rostás au fost întotdeauna primite cu mare entuziasm nu doar de publicul specializat, ci şi de publicul general, care a apreciat demersurile autorului, nu de puţine ori, pline de originalitate.

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro