Fundeni-domiciliul terminus

mart. 3rd, 2010 | By | Category: Postcard

Cititoarea noastră Gabriela Zăvălaş-Anghel a trimis special pentru AgenţiadeCarte.ro o scurtă prezentare a cărţii lui Ion Zubaşcu, „MOARTE de OM. O poveste de viaţă”, Editura Limes, lansată marţi, 2 martie 2010, la debutul proiectului „POEZIE PENTRU VIAŢĂ”.

Pe 2 Mărţişor, cu parfum de iminentă  primăvară  2010, în Sala cu Oglinzi  a Uniunii Scriitorilor,  scriitorul Ion Zubaşcu, în cadrul proiectului „POEZIE PENTRU VIAŢĂ” demarat de  infatigabilul Dan Mircea  Cipariu, a  recitat şi a lansat volumul  „MOARTE de OM. O poveste de viaţă”, editor fiind Napoca-nul Mircea Petean. Poetul Zubaşcu a cântat, a oferit cărţi întregii distinse asistenţe şi garoafe doamnelor. Noul lui volumul etalează grafică cu standard înalt. Interiorul musteşte de tragism şi dramatism. Cartea este  un jurnal  al suferinţelor atroce şi degradării, umilinţelor induse de o cruntă afecţiune. S-ar fi putut numi Fundeni-domiciliul terminus. Bunul nostru poet maramureşan şi-a luat în serios rolul de Iov contemporan. Termenii medicali absconşi, preţioşi, reci, protocoalele terapeutice traumatizante fac avatarul şi  mai sumbru.  Este o carte de o tristeţe sfâşietoare. Creatorul  ei, prin cuvânt, şi-a  făcut crucea mai suportabilă!

Gabriela Zăvălaş-Anghel-membru UZP

Număr de vizualizări :1153


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro