Carte bună pentru femei după ce o citesc bărbaţii

mart. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 4 martie 2010, ora 19:00, în Geisha Café se lansează volumul “Frumosul sex al bărbaţilor” de Florence Ehnuel, Editura Ibu Publishing.

Despre carte vor vorbi Cristina Bazavan, redactor-şef “Tabu”, şi eseistul Alexandru Matei. Actriţa Cristina Cioran va citi fragmente din carte.

Franţuzoaica Florence Ehnuel combină în acest volum inedit confesiunea cu reflexia filozofică asupra sexualităţii, fără spectacolul vulgarităţii sau al provocărilor facile, ajutându-ne să reflectăm asupra felului în care femeile se raportează la corpul şi sexul masculin. Totodată, ingrediente precum o privire, o fantasmă sau fidelitatea între doi parteneri sunt repere din ce în ce mai provocatoare nu doar ca “obiecte” de studiu, dar şi ca subiecte culturale.
Florence Enhuel este absolventă de Ecole Normale Supérieure, licenţiată în filosofie şi profesoară la Bordeaux. În 2004, a publicat „L’Amour conjugué”, la Editura La Martinère, pentru care a primit Premiul de eseu (despre morală/ pe teme de morală) al Academiei Franceze. „Frumosul sex al bărbaţilor”, publicat la Seuil, este al doilea ei eseu. Absolventă de ENS, dascăl şi mamă a patru copii, eseista − care semnează sub pseudonimul Florence Ehnuel − analizează în acest volum drumul lung şi plin de aventuri către cucerirea propriei sale libertăţi, ca femeie.

Număr de vizualizări :1326


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro