Doina Ruşti, în dezbateri despre imaginarul bucureştean

mart. 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 25 martie 2010, ora 19:00, la Diverta Magheru din Capitală are loc conferinţa susţinută de Doina Ruşti, “Imaginarul bucureştean şi Cămaşa în carouri”.

Nişte intelectuali îndrăgostiţi de Bucureşti vin la Diverta să vorbească despre imaginarul bucureştean şi despre volumul de povestiri al Doinei Ruşti, “Cămaşa în carouri şi alte 10 întâmplari din Bucureşti”, proaspăt apărut la Editura Polirom.

Aceştia sunt: Bianca Burţa Cernat, Paul Cernat, Constanta Vintilă Ghiţulescu, Daniela Zeca. Moderator: Daniel Cristea Enache

Vara bucureşteană apăsătoare ca un oftat, maşini grăbite, cămăşi cadrilate şi elevi care îşi pregătesc examenele de la sfârşitul liceului. Pe acest fond, o fată, care nu avea niciun chef de-nvăţat, ajunge în secolul al XVIII-lea, pe vremea în care un farmacist cochet şi occidentalizat căuta elixirul fericirii.

Ieri şi azi, pe străzile prăfoase şi-n prăvăliile cu mătăsuri şi mărgele se răsuceşte cu aceeaşi lene, firul subţire al unei poveşti fără sfârşit. Surpriza: o proiecţie video.

Număr de vizualizări :1241


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro