Dan Sociu în USA, la Ledig House

mart. 14th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 19 martie-16 aprilie 2010, scriitorul Dan Sociu va fi beneficiarul unei rezidenţe artistice în America, la Ledig House International Writers Residency.

Antologia “The Wall in My Head” a fost publicată în 2009 de Editura Open Letter Books din America, cuprinzând un capitol din romanul lui Dan Sociu, URBANCOLIA (EdituraPolirom, 2008). Datorită acestei apariţii în spaţiul editorial american, şi cu susţinerea ICR New York, Dan Sociu a fost selectat pentru o rezidenţă de creaţie la prestigioasa Ledig House din New York. Înfiinţată în anul 1992, Ledig House International Writers Residency (http://www.artomi.org/ledig.htm), a fost denumită după  editorul german Heinrich Maria Ledig-Rowohlt, care a publicat autori de maximă importanţă în literatura universală, precum: Thomas Wolfe, William Faulkner, Yukio Mishima, Jean Paul Sartre, Vladimir Nabokov, John Updike, Toni Morrison, Albert Camus, and Thomas Pynchon.
În scurta sa istorie, Ledig House a găzduit sute de scriitori şi traducători din aproape 50 de ţări din întreaga lume, iar selectarea lui Dan Sociu marchează prima participare românească în acest program. Rezidenţa lui Dan Sociu va include întâlniri cu editori americani şi lecturi publice.

Număr de vizualizări :3308


One Comment to “Dan Sociu în USA, la Ledig House”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro