Chestionar 2010 – implicarea cetăţenilor în dezbaterea cu privire la dimensiunea culturală a Europei

mart. 31st, 2010 | By | Category: Postcard

Punctul de Contact Cultural al României, Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii din Bucureşti ne-a sesizat că orice cetăţean poate să se exprime şi să fie ascultat cu privire la locul pe care îl ocupă cultura în dezvoltarea Uniunii Europene.

Astfel, proiectul Euromedinculture(s) Cetăţenie are drept scop să permită cetăţenilor europeni să îşi exprime opiniile cu privire la locul culturii în dezvoltarea Uniunii Europene. Proiectul ar dori să facă propuneri concrete, astfel încât nevoile culturale ale cetăţenilor să fie luate în considerare în procesul de integrare europeană. Euromedinculture(s) Cetăţenie este o iniţiativă comună a 12 organizaţii locale şi regionale din 11 ţări europene şi este sprijinit de către Comisia Europeană prin programul Europa pentru cetăţeni. După o fază iniţială în 2009, un nou proces este în curs de desfăşurare în 2010. Chestionarul, disponibil on-line pe pagina http://citoyennete.euromedinculture.org/limesurvey/index.php, este unul dintre mijloacele care va permite cetăţenilor să îşi facă auzită vocea în această dezbatere.

Număr de vizualizări :1502


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro