Cele mai frumoase cărţi premiate în Germania

mart. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 10 martie 2010, ora 18:00, la Librăria din Centru (Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, Chişinău) are loc vernisajul expoziţiei de carte „Cele mai frumoase cărţi germane 2008-2009”.

Expoziţia include titlurile laureate la cel mai important concurs de design de carte din Germania, „Die schönsten deutschen Bücher”, organizat de Fundaţia Buchkunst din Frankfurt.

În fiecare an, cu ocazia Târgului de Carte de la Frankfurt, are loc festivitatea de premiere a titlurilor alese de un juriu independent. Peste 40 de titluri, premiate la mai multe categorii stabilite după criterii foarte precise cum ar fi: debut, beletristică, non-fiction, carte de copii, manuale, carte bibliofilă etc. Aşa cum declară conducerea Fundaţiei Buchkunst, toate aceste cărţi trebuie să fie „exemplare din punct de vedere al concepţiei grafice, al layout-ului şi al execuţiei tipografice”.

Cărţile laureate sunt ulterior constituite într-o expoziţie ce include de fiecare dată şi un catalog. Această expoziţie va fi prezentată la numeroase târguri de carte din lume.

Vor lua cuvântul: Ioana Gruenwald, Vasile Ernu, Sorin Hadârcă (Madrizen).

Expoziţia de carte germană este deschisă până pe 17 martie 2010.

(www.stiftung-buchkunst.de; www.cartier.md; www.bukarest.buchinformationszentrum.org)

Număr de vizualizări :1391


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro